Український посадовець від 2014 року працював на російську ФСБ

0
Український посадовець від 2014 року працював на російську ФСБ
СБУ викрила високопоставленого чиновника часів Януковича, який не лише працював на ФСБ, але й пропонував приєднати український схід і південь до РФ у дивний спосіб.

Про це пише ТСН.

Контррозвідка Служби безпеки повідомила про затримання у Києві агента ФСБ, який проводив інформаційні диверсії проти України.

Ним виявився колишній український чиновник, який у попередні роки працював у Міністерстві палива та енергетики, Держкомрезерві та Міністерстві вугільної промисловості. За інформацією “Української правди”, йдеться про Володимира Яковлєва.

Після звільнення з державної служби 2014 року він почав позиціонувати себе як “політексперт” та автор видань, в яких вихваляв агресивну політику Кремля щодо України.

Відтоді він перебував на прямому зв’язку з одним із керівників 5-ї служби ФСБ, який координував його інформаційно-підривну діяльність проти України.

Що відомо про затриманого
Спецслужба виявила, що він не лише працював на ФСБ, але й колекціонував посуд із російськими “двоголовими курками”, зокрема від рашистського Держрезерву. Поряд із тарілками з імперським гербом Росії у нього в будинку виявили й фотокартки Сталіна, партбілет часів СРСР, медаль і грамоту від того ж самого російського Держрезерву. Не вистачало лише футболки з Путіним.

Від 2014 року він відкрито виправдовував і підтримував окупацію Криму, працював “експертом” для зрадника та очільника так званої “ЛНР”, а зараз кремлівського гауляйтера Луганська Пасічника. Також він закликав Росію захопити весь український схід і південь та приєднати саме чомусь до Ростовської області.

Дивно, що спецслужби не помітили його раніше.

Під час обшуків у помешканні та автомобілі зрадника вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та документи, які підтверджують його підривну діяльність на користь рф.

Що йому загрожує
Наразі чоловік поїхав до СІЗО, і якщо його провину доведуть у суді, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Єдине запитання – чому його так довго ловили? Як відвертий колаборант від 2014 року жив у Києві та працював на ФСБ? І чому його вдалося схопити лише на 2-й рік війни?
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні