Стало відомо, який новий указ підписав путін

0
Стало відомо, який новий указ підписав путін
Президент РФ Володимир Путін підписав указ, який посилює процедури надання іноземцям російського громадянства. Його можна буде отримати в обмін на службу в російському війську на території Україні, ймовірно, в межах спроб щодо примусу до служби в армії.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), пише ТСН.

Указ Путіна від 4 січня надає російське громадянство іноземцям, які підписали щонайменше річний контракт на службу в армії або у "військових формуваннях", ймовірно, добровольчих формуваннях та приватних військових компаніях під час проведення "спеціальних воєнних операцій".

Указ також передбачає надання громадянства РФ подружжю, дітям і батькам іноземців, які служать у російських військах. Також йдеться про скорочення терміну отримання іноземцями російського громадянства від трьох до одного місяця.

Аналітики нагадали, що у вересні 2022 року Путін підписав указ про спрощення процесу отримання громадянства та скасування деяких обов’язкових умов для іноземців, які підписали контракти з російською армією.

"Указ від 4 січня, ймовірно, має на меті ще більше оптимізувати та спростити процес подання заяв на отримання громадянства, одночасно формалізувавши зусилля з вербування мігрантів після посилення рейдів у громадах мігрантів від літа 2023 року, під час яких російські чиновники видавали військові повістки мігрантам з російським громадянством", – йдеться у звіті ISW.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні