Як прогулянка протягом 10 хвилин після їжі вплине на ваше тіло

0
Як прогулянка протягом 10 хвилин після їжі вплине на ваше тіло
Прогулянка всього через 10 хвилин після їжі приносить багато користі для здоров'я і це вдале доповнення до будь-якого здорового способу життя.

Про це пише Уніан.

Як розповіла фахівець з фітнесу Еллен Томпсон, користь від ходьби носить накопичувальний характер, і ключовим моментом є послідовність. "10-хвилинна прогулянка після їжі дає різні переваги, а регулярна фізична активність протягом дня важлива для загального стану здоров'я", - пояснила фахівець.

1. Покращує травлення.

Прогулянка після їжі допоможе краще перетравлювати їжу. Томпсон пояснив: "Ходьба сприяє травленню... Допомагає запобігти розлад шлунку та здуття живота, стимулюючи м'язи травного тракту".

2. Регулює рівень цукру в крові.

Виділивши всього 10 хвилин на швидку прогулянку, ви також допоможете контролювати рівень цукру в крові. Дослідження, опубліковані в журналі "Спортивна медицина", показують, що коротка прогулянка після їжі може знизити рівень цукру в крові та ймовірність розвитку діабету 2 типу.

3. Допомагає контролювати вагу.

Додавання додаткових кроків у свій день є ключем до зниження та підтримки ваги. Дослідження, опубліковане в Міжнародному журналі загальної медицини, показало, що ходьба відразу після їжі більш корисна для тих, хто хоче схуднути.

За словами Томпсона, " регулярні короткі прогулянки, особливо після їжі, сприяють спалюванню калорій. З часом це може допомогти контролювати вагу та запобігти її збільшенню через малорухливий спосіб життя".

4. Покращує здоров'я серця.

"Ходьба-це Серцево-судинна вправа, яка покращує кровообіг і сприяє здоров'ю серця. Після їжі вона допомагає знизити кров'яний тиск і ризик серцево-судинних захворювань", - пояснила Томпсон.

5. Знижує ризик розвитку діабету 2 типу.

"Прогулянка після їжі покращує чутливість до інсуліну, знижуючи ризик розвитку діабету 2 типу. Це допомагає організму більш ефективно використовувати інсулін для регулювання рівня цукру в крові", - сказала фахівець.

6. Підвищує настрій і покращує загальне самопочуття.

Якщо вам потрібно трохи підбадьоритися, ви завжди можете розраховувати на вправи, які стимулюють вироблення ендорфінів. "Фізична активність, навіть короткочасна, вивільняє ендорфіни, гормони гарного самопочуття. Невелика прогулянка після їжі може допомогти зняти стрес, поліпшити настрій і загальне психічне благополуччя", - зазначила Томпсон.

7. Допомагає краще спати.

"Регулярні фізичні навантаження, включаючи короткі прогулянки після їжі, можуть сприяти поліпшенню якості сну. Вона допомагає регулювати циркадні ритми і сприяє більш спокійному нічному сну", - запевнила експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні