Путін підписав новий наказ щодо депортованих українських дітей

0
Путін підписав новий наказ щодо депортованих українських дітей
Російський диктатор Володимир Путін підписав наказ № 11 про присвоєння російського громадянства іноземцям. У документі йдеться і про депортованих з України дітей.

Про це повідомив український омбудсмен Дмитро Лубінець.

За його словами, у документі йдеться про сиріт та дітей без батьківського піклування, які є громадянами України. Тепер вони нібито можуть отримати громадянство РФ за рішенням Путіна без врахування "окремих вимог федерального законодавства".

Лубінець додав, що заявниками можуть бути керівники російських організацій, де наглядають за дітьми. Проте в анкеті навіть не треба вказувати дані про місце проживання такого заявника.

За словами омбудсмена, це робиться для того, щоб депортованих українських дітей "юридично" не було на території РФ.

"Тобто виходить, що за депортованих українських дітей, які зараз перебувають у російських закладах чи в російських сім'ях під опікою, можуть подати заяви про вступ до громадянства російські громадяни, які Путін буде задовольняти без будь-яких вимог", - сказав Лубінець.

Наступним кроком може бути усиновлення дітей росіянами та зміна їхніх персональних даних. Лубінець також наголосив, що такі дії агресора - це одна з ознак геноциду.

"Буду вживати всіх необхідних заходів для реагування як всередині країни, так і на міжнародній арені. Адже переведення дітей з однієї національної групи в іншу, безумовно, завданням якої є надання примусового громадянства дітям, є однією з ознак геноциду", - додав Лубінець.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні