В НБУ пояснили, чому росте курс долара і що буде далі

0
В НБУ пояснили, чому росте курс долара і що буде далі
В Україні збільшився попит на валюту, а паралельно з цим почалося зростання курсу долара щодо гривні. У Національному банку пов'язують це із сезонним фактором, оскільки збільшилися бюджетні витрати та попит серед українців.

Про це повідомляє пресслужба державного регулятора.

Зі слів заступника очільника Нацбанку Сергія Ніколайчука, наразі в Україні діє керована гнучкість курсу, тому курсові коливання — нормальне явище.

"Як і обіцяв НБУ, курс може як послаблюватися, коли ситуація на ринку погіршується, так і змінюватися, коли ситуація покращується (як це, наприклад, було в жовтні та першій половині листопада)", — сказав він.

Він також підкреслив, що курсові коливання не загрожують валютному ринку і залишаються значно меншими, ніж до повномасштабної війни.

"Курс на готівковому ринку, який важливий для населення, уже тривалий час коливається в обидва боки і, незважаючи на певне ослаблення гривні наприкінці року, вона залишається міцнішою, ніж, наприклад, у IV кварталі 2022 року", — пояснив він.

Національний банк не збирається повертатися до практики фіксованого курсу. Відмова від нього була свідомою, оскільки для змін з'явилися відповідні умови.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні