Чи можуть в Україні запровадити відключення світла через похолодання

0
Чи можуть в Україні запровадити відключення світла через похолодання
Директор енергетичних програм "Разумков Центру" Володимир Омельченко розповів, що через морози в Україні можуть бути задіяні планові відключення електроенергії.

Це він сказав в ефірі телемарафону, пише ТСН.

"Безумовно, низький рівень температур - це великий стрес для всієї енергетичної системи України. Треба підкреслити, що українські енергетики в цій ситуації зробили все можливе, щоб підготуватися. Після масштабних минулорічних обстрілів, сфокусованих рашистами на енергетичну систему, деякі з енергетичних блоків знаходяться в аварійному стані", - сказав Омельченко.

Він прогнозує на період похолодання дефіцит потужності від 2 і більше гігават. Але його можна покрити за рахунок імпорту.

"Ми можемо імпортувати достатні обсяги, але все рівно в деякі пікові години у країні може відчуватися непокритий дефіцит. Тому не виключено, що можуть бути задіяні планові відключення. Але вони якщо і будуть задіяні, то це не значить, що вони будуть тотальними. Це будуть вибіркові планові відключення в окремі години пікових навантажень", - пояснює Володимир Омельченко.

Директор енергетичних програм "Разумков Центру" пояснив, що графіки відключень вже існують, вони доведені до кожного обленерго і є на сайтах обленерго.

"Я не думаю. що відключення будуть масштабні — можливо по 2-3 години. Але існнує ймовірність, що вдасться їх уникнути, якщо ми повністю зможемо забезпечити імпорт електричної енергії", - додав Омельченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні