Українців попереджають про морози до -25

0
Українців попереджають про морози до -25
Найближчого тижня погода в Україні буде морозною, за хуртовинами та снігопадами в окремі дні.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

Він пояснив, що у зв'язку з надходженням арктичної повітряної маси, в нашій країні відбудеться значне зниження температури, особливо у східних, північних та західних регіонах.

"Очікується період міцних морозів майже по всій країні", - каже синоптик и додає, що часом стовпчик термометра опускатиметься в нічні години до -20…-25 °С (за винятком південних областей). - "Тому слід уникати переохолоджень та одягатися за погодою!" - радить він.

Погода 8 січня
Сьогодні по всій Україні, окрім північних областей, Полісся та Закарпаття, очікуються складні погодні умови внаслідок впливу південного циклону.

"Пройдуть опади у вигляді снігу, крижаної крупи, у центральних та південних областях переважно дощі. Місцями ожеледь, хуртовина, на дорогах ожеледиця", - прогнозує Ігор Кібальчич.

За його даними, швидкість вітру сягатиме 7-12 м/с, а у центральних, східних та південних областях місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вдень -9...-14 °С. У центральних та східних областях протягом доби -8...-13 °С, на Харківщині до -17 °С. У південній частині -2…+3 °С, у Криму вдень повітря прогріється аж до +13 °С.

Погода 9 січня
У вівторок вночі у південних та східних областях пройде сніг, місцями з дощем. Вдень в Україні без опадів. Місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер буде північний, північно-східний, 7-12 м/с, вночі у південній частині та на Лівобережжі місцями пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі впаде до -15...-20 °С, у західних областях місцями вдарить -24...-26 °С, на півдні -8...-13 °С. Вдень в Україні -8...-13 °С.

Погода 10 січня
У середу у східних та Сумській областях пройде невеликий сніг, на решті території країни буде без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер стихне до 5-10 м/с, але на сході вдень окремі пориви сягатимуть 15-17 м/с.

Температура повітря вночі -9...-14 °С, у східних та західних областях місцями опускатиметься до -17...-22 °С.

"Вдень короткочасне підвищення температури до -2…-7 °С, у північних областях та на Закарпатті близько 0 °С", - прогнозує Ігор Кібальчич.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні