На північних кордонах України рф тримає 19 тисяч військових

0
На північних кордонах України рф тримає 19 тисяч військових
У межах кордону Сумської та Чернігівської областей з боку РФ зосереджено близько 19 тисяч осіб контингенту російських військ.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх, передає Укрінформ.

Цей показник не змінювався вже протягом кількох місяців, тому говорити про те, що є ознаки створення ударних угруповань з боку ворога, не доводиться.

"Це контингент, який можна охарактеризувати як війська прикриття кордону, це не ударна сила, яка спроможна здійснити прорив бойових порядків наших військ. Тому ще раз кажу - це не є ознакою створення ударного угруповання військ", — сказав Повх.

За його словами, ворог на цьому напрямку використовує ствольну артилерію, 120-мм міномети, FPV-дрони та час від часу застосовує авіацію.

"На даний час можна говорити про те, що ворог більшою мірою веде турбуючий вогонь", - зазначив речник.

За його словами, Сили оборони, які перебувають на лінії кордону, пильно несуть службу, запобігають спробам проходу ворожих ДРГ.

"Контроль над державним кордоном є постійним", - додав Повх.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні