РФ вперше за довгий час не атакувала Україну БПЛА вночі: у чому причина

0
РФ вперше за довгий час не атакувала Україну БПЛА вночі: у чому причина
Ніч у вівторок, 9 січня, стала першою за довгий час, коли російські окупанти не запускали по Україні дрони-камікадзе типу Shahed-136/131. Ймовірно, на це вплинуло погіршення погодних умов.

Про це повідомила в ефірі телемарафону речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, пише OBOZ.UA.

З цієї ж причини, хоч і не тільки, ворог також зменшив активність тактичної авіації.

"Розуміємо, що відсутність дронової атаки, – це, певним чином, відгук і погодних умов також. Однак артилерійські обстріли ворог продовжує, і вночі знову нагадував про себе херсонцям, мешканцям Антонівки", – зазначила вона.

За її совами, на Херсонщині окупанти роблять ставку на обстріли артилерією саме по житлових кварталів і об’єктів соціальної інфраструктури. На щастя, цієї ночі вони минулися без постраждалих серед мирного населення.

Разом із тим армія РФ дещо зменшила активність тактичної авіації. Крім погоди, яка також вплинула на можливість ворога атакувати "Шахедами", це стало й наслідком бойової роботи Сил оборони.

У зоні відповідальності ОК "Південь", каже Гуменюк, загарбники все одно повертаються до використання бомбардувальників. Днями вони намагалися скидати керовані авіабомби на населені пункти правого берега Херсонщини. Водночас некерованими авіаракетами ворог бив по лівому берегу, оскільки його штурмові дії там взагалі не мають успіху.

"Вони втрачають там і людей, і техніку, тому намагалися тиснути авіацією", – уточнила речниця Сил оборони півдня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні