На заході України прикордонник вимагав хабара

0
На заході України прикордонник вимагав хабара
Сихівський районний суд Львова виніс вирок Івану Вальку, який, працюючи інспектором прикордонної служби, вимагав та отримав хабар за працевлаштування у Львівському прикордонному загоні. Суд призначив Івану Вальку два роки тюремного ув’язнення.

Про це пише ZAXID.NET.

Як вказано у вироку суду, який винесли у січні 2024 року, Іван Валько, перебуваючи на посаді інспектора прикордонної служби, у січні та лютому 2022 року вимагав та отримав 700 доларів хабара. За ці кошти Іван Валько обіцяв вплинути на службових осіб щодо працевлаштування на військову службу за контрактом у один з підрозділів Львівського прикордонного загону.

Івана Валька затримали 8 лютого 2022 року після отримання другої частини хабара – 550 доларів. Загалом правоохоронці повідомляли, що затриманий працював у відділі «Рава-Руська» та вимагав 1250 доларів. У вирок суду зазначено, що Іван Валько наразі є безробітним, але не відомо, коли саме його звільнили зі служби.

У суді обвинувачений визнав свою провину. Справу розглянула суддя Галина Шашуріна, яка дослідила усі матеріали та визнала Івана Валька винним у кримінальному правопорушенні (одержання неправомірної вигоди для себе за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави). Суд ув’язнив Івана Валька на два роки. На вирок ще може бути подана апеляція.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні