Стало відомо, який тариф у комуналці підвищать українцям

4
Стало відомо, який тариф у комуналці підвищать українцям
В Україні в 2024-му планують перерахувати тариф на електроенергію. Діючий тариф - 2,64 грн за кВт*год - діє до травня цього року.

Про це в етері "Громадського радіо" повідомив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

"Я думаю, що скоріш за все, ми отримаємо нові платіжки у цьому році на електроенергію з 1 квітня чи 1 травня, де нам знову збільшать вартість електроенергії, а в добавок до них ще вартість газу збільшать. Тому нас чекають серйозні зміни у наших платіжках у 2024 році", - зазначив він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості з населення за ЖКП. Рішення не діятиме лише на окупованих територіях і там, де тривають бойові дії. Тариф на електроенергію останній раз підвищили влітку 2023-го.

Раніше вартість 1 кВт*год при споживанні до 250 кВт*год становила 1,44 грн, а якщо споживати більше, то кожна кВт*год, починаючи з першої, дорожчала до 1,68 грн. Нові правила набули чинності з червня 2023-го. Тоді в уряді пояснили, що для стабілізації ситуації, проведення ремонтних робіт, омжливостей вберегти енергосистему та забезпечити стабільне енергопостачання необхідно підвищити тариф.

Діючий тариф також не відповідає фактичній собівартості генерації струму. Тому його також доведеться підвищувати. Рішення можуть ухвалити з травня, коли стара постанова уряду втратить свою чинність. Однак, підвищення тарифів на електроенергію, в тому числі, політичне рішення. Воно залежатиме і від економічної ситуації в країні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-14

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
та влада зажене народ в печери. януковичі відпочивають
Відповісти
А зелене обіцяло не підвищувати вартості комуналки!
Зелений брехло ла-ла-ла!
Відповісти
Трикратний Крадій Мізерних Пенсій і заощаджень людей з ощадбанку урср клоун зеленський ХYЙЛО ЛАЛАЛА!!! зе-ХРЯК трикратний КРАДІЙ ПЕНСІЙ порошенко-вальцман з сYчкою гонтаревою і кулявлобом-яценюком ТРАХАНІ трикратним ЖИДІВСЬКИМ крадієм пенсій СМЕРДЯЧИМ клоуном зеленським Є жидо-СМЕРДЯЧИМ ГІВНОМ і повинні довічно сидіти на нарах!!!!!!
Відповісти
ХАЙ ПОДОХНЕ ТРИКРАТНО КРАДУЩИЙ ПЕНСІЇ жидо-клоун зеленський З хряком порошенко-вальцманом!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні