Іран розробив для рф нову версію БПЛА: чим вони небезпечні

0
Іран розробив для рф нову версію БПЛА: чим вони небезпечні
Іран розробив для Росії нову версію ударного дрона-камікадзе "Shahed-107".

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Sky News.

За даними джерела видання в службах безпеки, Іран розробив новий ударний дрон Shahed-107. Його описують як "вибуховий і розвідувальний" БПЛА, ймовірно, оснащений технологією для пошуку бойових цілей, таких як британські та американські реактивні системи залпового вогню, які використовуються українськими Силами оборони.

Зазначається, що "кілька одиниць" спеціально розробленого безпілотника, можливо, було запропоновано Росії в рамках угоди на понад 2 мільйони доларів.

За словами джерел, це відображає "значну роботу з проєктування сил, яку проводить Іран для підтримки інтересів Росії щодо України". Новий безпілотник Shahed-107 належить до сімейства безпілотних літальних апаратів Shahed-101 з V-подібним оперенням.

Безпілотник довжиною близько 2,5 метрів і розмахом крил у три метри можна запускати з транспортного засобу та, за оцінками, матиме радіус дії до 1500 км.

Ймовірно, його буде оснащено трансмітером для передачі відео. Такі розвідувальні можливості означають, що безпілотник можна використовувати для ідентифікації цілей на лінії фронту для ураження іншими БПЛА або системами озброєння.

Джерело в службі безпеки стверджувало, що іранські сили безпеки провели випробування з росіянами на авіабазі в центральному Ірані, яка включала безпілотники Shahed-107 і Shahed-136.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні