Путін планує напасти на одну з країн НАТО

1
Путін планує напасти на одну з країн НАТО
Росія прагне напасти на одну з країн НАТО, щоб показати неспроможність Альянсу швидко реагувати. І цією державою може стати Естонія.

Про це із посиланням на власні джерела сказав дипломат, Надзвичайний і Повноважний посол України у США (2015-2019 рр.) Валерій Чалий в ефірі телеканалу Еспресо.

"На мою думку, Путін дуже хоче це зробити (здійснити напад на одну з держав Альянсу — ред.) для того, щоб показати НАТО неспроможність швидкого реагування", — сказав чалий.

За його словами, тільки зараз НАТО змінює свою стратегію стримування на стратегію недопущення.

"Раніше в них був такий підхід: якщо атакують, наприклад, якусь з балтійських країн, то тоді 48 годин чи тиждень ця країна веде самооборону, а потім підтягуються інші країни НАТО. Спочатку сили швидкого реагування, а потім уже НАТО. Тепер Литва, Латвія, Естонія поставили питання руба: подивіться, що було в Україні, коли з Білорусі, Росії пішли на Київ, Бучу, Гостомель, Ірпінь, Бородянку, Мощун; ні, ми так не хочемо, ми країни, які хочуть, щоб контингенти ваші вже були розташовані. Тому Німеччина прийняла рішення про розташування німецької бригади на території Литви, єдина проблема в тому, що це тільки аж 2027 рік", — розповів експерт.

Чалий схвалив дії країн Балтії, адже, як він вважає, агресивна Росія може напасти й раніше, коли Альянс не буде готовий. І коли відбудеться ця атака — лише питання часу і питання сили цих країн і НАТО.

"Ця вірогідність буде мінятися, але вона залишається абсолютно реальною. Я тільки думаю, що скоріше за все можуть атакувати (це моя думка, що не підкріплена оперативними планами) Естонію. Там є Нарва, російські оці всі настрої та дуже серйозна агентура заслана туди навіть не з часів СРСР, а заслана останні десятиліття", — підсумував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
замороження війни в Україніі у будь-якому вигляді стане тригером для нападу на країни Балтії , Польщу і Молдову
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні