Що не можна відправляти по «Новій пошті»

0
Що не можна відправляти по «Новій пошті»
Нова пошта - зручний і швидкий перевізник, за допомогою якого можна відправити практично будь-який вантаж. Однак навіть у цього сучасного оператора є свої заборони.

Про це пише УНІАН.

На офіційному сайті перевізника є інформація про те, які продукти не можнавідправляти Новою поштою. До них відносяться продукти харчування, які вимагають спеціального температурного режиму або з терміном придатності до 5 діб (терміни зберігання повинні бути вказані на упаковці), охолоджені або заморожені продукти, молочні продукти.

Також є відомості, які продукти можна відправляти по Новій пошті - це овочі, фрукти, ягоди та зелень, які упаковані відповідно до стандартів упаковки Нової пошти, не несуть ризиків забруднити інші відправлення. Також вони не повинні бути зроблені в місцевості, де оголошено режим карантину. Упаковка дозволених продуктів - обов'язково транспортна.

Тобто, якщо ви переживаєте, чи можна відправляти консервацію Новою поштою, запам'ятайте - будь-які скляні і бляшані банки перевізник доставить за адресою, але тільки якщо вони будуть упаковані належним чином (скло не повинно розбитися), а бляшанки - без ознак пошкодження цілісності ємності.

Чи можна відправляти сигарети Новою поштою і що робити з алкоголем
Що стосується того, чи можна відправляти алкоголь по Новій пошті, в цьому випадку працює правило - до відправки візьмуть тільки напій з вмістом спирту до 70% в скляній та іншій тарі ємністю не більше 5 л. Сигарети, згідно з правилами, відправляти не можна, як і тютюн в будь-якому вигляді - наприклад, для самокруток.

Чи можна відправляти ліки Новою поштою по Україні
Офіційні представники компанії перерахували, що можна відправляти Новою поштою по Україні, якщо мова заходить про медикаменти. Допускається відправка посилки, якщо в ній:

- медичні вироби, біологічно активні добавки\дієтичні засоби,
косметичні засоби, які замовляються клієнтами онлайн в аптеках\аптечних супермаркетах;
- препарати, які не відносяться до лікарських засобів і не вимагають спеціальних температурних умов;
- біологічний матеріал людини у формі мазка (у тому числі з ротової порожнини);
- медичні, антисептичні, дезінфікуючі та миючі засоби з вмістом спирту до 70 % включаючи пластикову і металеву тару ємністю не більше 10 л.

Категорично заборонено відправлення наступних предметів, якщо це:

- лікарські засоби, які потребують особливих умов зберігання і перевезення (в тому числі перекис водню), етиловий спирт, ветеринарні імунобіологічні засоби;
- психотропні речовини і прекурсори, включені Комітетом з контролю за наркотиками при МОЗ до списку наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, що підлягають спеціальному контролю відповідно до законодавства України.

Ви повинні розуміти, що можна передавати Новою поштою по Україні будь-які необхідні препарати, крім тих, які потрапили в заборонений список. Запам'ятайте його, інакше посилку у вас не приймуть.

Що не можна відправляти по Новій пошті ще - перелік
Після того як ми розібралися, які правила встановлює Нова пошта по відношенню до ліків, продуктів і спиртних напоїв, з'ясуємо і умови щодо інших товарів.

Цікаво, що за допомогою цього перевізника не вийде передати національну та іноземну валюту, а також цінні папери. Виняток - нумізматичні монети та їх колекції.

Заборонено відправляти вогнепальну зброю всіх видів, а також:

- основні частини зброї, пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими або аналогічними своїми властивостями металевими снарядами несмертельної дії, і патрони до них;
- холодна зброя та інші предмети, спеціально призначені для нападу і оборони (кастети ,стилети, балончики з рідиною паралітичної дії і т. п.);
- бойові запаси;
- засоби ініціювання вибуху;
- вибухові речовини або вибухові пристрої;
- легкозаймисті або інші небезпечні речовини, якщо інше не передбачено законодавством.

Повен список дозволених і заборонених предметів можна прочитати на офіційному сайті Нової пошти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні