На Волині від пневмонії померла жінка

0
На Волині від пневмонії померла жінка
У Рожищі від пневмонії померла жінка і її родичі обвинувачують у недбалості сімейного лікаря.

Про це пише ТРК Аверс.

Справа в тому, що лікарка не діагностувала у 68-річної пацієнтки запалення легень. І не дала направлення у лікарню.

За словами дочки померлої Юлії Климюк її мати скаржилася на тяжке дихання. Вже зараз відомо, що на момент звернення у жінки була пневмонія.

«Мамі було недобре. Ще у вівторок вона була на роботі, а вже зранку я дзвоню, питаю «мам, як ти?», а вона каже з батьком поїдемо в лікарню, бо недобре. Хай послухає, - розповідає донька. – Вона сама казала лікарю, що їй не добре, може положите в лікарню. А лікарка, зі слів мами, кардіограму міряла. Я кажу, «мам ну в тебе ж серце ніколи не боліло». Але собі думаю може де серце тисне… Легені послухала сказала, що чисті».

Медик оглянула пацієнтку і відправила її лікуватися додому. А вже наступного дня хвору з дому забрала швидка. Жінку відразу повезли в реанімацію Рожищенської райлікарні.

Через десять годин жінка померла.

В свою чергу лікарка Людмила Гнатюк каже:

«У жінки був грип. Це однозначно грип. Тому що хрипів не було чути. І підстав її мені спочатку направляти на рентген-обстеження не було. Розумієте, що якщо йде якийсь вірусний процес в легенях його не буде відразу не чути аускультативно, ні видно на рентгені. Ну, я не знаю, у якому вона стані поступила в реанімацію, ну ясно, що її на приймальному відділенні мусили обстежити, аналізи зробити і рентген. І вже тоді якісь зміни на рентгені виявилися. Хоча лікар-реаніматолог також не чув ні хрипів, аналізи були нормальні».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні