Які послуги чоловіки не отримають без перебування на військовому обліку

0
Які послуги чоловіки не отримають без перебування на військовому обліку
В Україні під час мобілізації чоловіки призовного віку можуть влаштуватися на роботу і навчання за умови наявності військово-облікових документів. Окрім того, є й інші послуги, якими чоловіки не можуть скористатися без попереднього візиту та узгодження в ТЦК.

Про це розповів керівник практики військового права ЮК "Приходько та партнери" Іван Колганов, повідомляє РБК-Україна.

Які послуги не отримають військовозобов’язані без візиту до ТЦК
Колганов розповів, що чоловікам призовного віку стає дедалі складніше реалізовувати свої права без згоди ТЦК. Так, військовозобов’язаний без військово-облікового документа не може влаштуватися на роботу та вступити на навчання.

Які є види військово-облікових документів
Для трьох категорій чоловіків призовного віку існують такі види військово-облікових документів:

для призовників – посвідчення про приписку до призовної дільниці;
для військовозобов'язаних – військовий квиток, тимчасове посвідчення;
для резервістів – військовий квиток.
"Треба звернути увагу, що приймати на роботу або зараховувати на навчання громадянина можна лише після підтвердження того, що він перебуває на військовому обліку. Також і щодо перетину державного кордону є обов'язкова вимога наявності військово-облікового документа", – пояснив юрист.

Перевіряти всі документи про військовий облік під час приймання чоловіка на роботу зобов’язані і приватні, і державні установи та організації зобов'язані. В іншому разі роботодавцю загрожує штраф.

"У постанові Кабміну від 30 грудня 2022 року №1487 "Про порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних і резервістів" передбачено, що державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи й організації, навчальні заклади й установи охорони здоров'я повинні повідомляти правила військового обліку громадян під особистий підпис у разі прийому на роботу або на навчання", – розповів Колганов.

Тож протягом тижня після прийому на роботу, навчання або звільнення, завершення навчання згадані установи повинні повідомити до ТЦК про зміну облікових даних призовників, військовозобов'язаних і резервістів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні