Чим небезпечна поява нових родимок

0
Чим небезпечна поява нових родимок
Родимки є у всіх людей, вони можуть і з'являтися і зникати протягом життя. Однак мало хто знає, що деякі з них є сигналом для тривоги і звернення до фахівців.

Про це пише Главред.

Чому з'являються родимки
Головна причина появи родимок - генетичний вплив. Якщо у ваших батьків або близьких родичів багато родимок, ви, ймовірно, також будете схильні до їх постійної появи.

Також тривалий вплив ультрафіолетових променів може сприяти появі родимок. Вони можуть виникнути в результаті надмірної експозиції до сонячного світла.

Що може означати поява нових родимок
У більшості випадків поява нових родимок є природним процесом. Вони можуть з'являтися на шкірі в міру старіння і зміни в гормональному фоні. Однак у деяких випадках нові родимки можуть бути пов'язані зі змінами в організмі, такими як перехідний вік, вагітність або вплив гормонів.

Чим небезпечна поява нових родимок
Хоча більшість родимок є безпечними, нові родимки, або ті, що змінюються можуть становити ризик розвитку захворювань шкіри. Важливо уважно стежити за змінами. До того ж, деякі родимки можуть посилювати сприйнятливість шкіри до сонячного згоряння, що збільшує ризик пошкодження шкіри.

Які родимки вважаються нормальними
Дрібні родимки, рівномірні за кольором, зазвичай вважаються нормальними і безпечними. Безпечні родимки зазвичай мають чіткі межі, не змінюють свою форму і колір з часом. Родимки, які не змінюються протягом тривалого часу, зазвичай не становлять небезпеки.

Незважаючи на те, що поява родимок зазвичай нешкідлива, важливо регулярно перевіряти їх і звертатися до лікаря у разі змін. Це допоможе своєчасно виявити можливі проблеми і запобігти серйозні ускладнення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні