Чи потрібний українцям спеціальний дозвіл для виїзду за кордон

0
Чи потрібний українцям спеціальний дозвіл для виїзду за кордон
Українцям для перебування у прикордонній смузі (ділянка місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону) необхідно мати спеціальний дозвіл. Новий режим не стосується перетину кордону.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю "Апострофу" повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

В той же час дозволи не потрібні:

особам, які в'їжджають до прикордонної смуги з метою перетину державного кордону в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон;

водіям вантажних автомобілів та супроводжуючим їх особам, які в'їжджають у прикордонну смугу з метою здійснення мультимодального перевезення;

особам, рух яких починається та закінчується за межами прикордонної смуги.

За словами Демченка, відповідно до частини другої статті 22 Закону України "Про державний кордон України", до прикордонної смуги не включаються населені пункти та місця масового відпочинку населення.

Речник Держприкордонслужби також повідомив, що форма рішення про надання (або відмову) у наданні чи визнанні дозволу недійсним має бути встановлена Міністерством внутрішніх справ. Але вона ще не розроблена і не введена, і поки все відбувається у попередньому режимі - без спецдозволу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні