Чи можуть українцям вручати повістки на вулиці

1
Чи можуть українцям вручати повістки на вулиці
Конституцією України передбачено, що у разі введення надзвичайного чи воєнного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод людей. Зокрема, це стосується і вручення повісток на вулиці.

Про це розповів Громадському колишній суддя Верховного суду Віктор Шишкін.

"Стаття 64 Конституції визначає, що у разі введення надзвичайного чи воєнного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод людей — із зазначенням строку дії цих обмежень. Також вказано, які права і свободи не можуть бути обмежені навіть під час воєнного стану. Не можна, наприклад, примусово позбавляти людину житла чи забирати у неї право оскаржувати дії держави в суді", - зазначив він.

Шишкін зауважив, що саме введення воєнного стану не означає автоматичного обмеження прав - держава має ухвалювати відповідальне рішення: обмежувати чи ні. Але якщо держава вирішує обмежувати права, це рішення не є антиконституційним.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брехня!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні