На фронті загинули 5 військових із двох областей на заході України

0
На фронті загинули 5 військових із двох областей на заході України
Сьогодні, 16 січня, у Львівській області попрощаються із військовими, які віддали своє життя за Україну через російську агресію.

Про це повуідомили у Львівській ОВА.

Назар Кузьма
Львів’янин. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до лав 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Після проходження навчань виконував бойові завдання на східному напрямку.



Олег Щур
Житель села Тухля Славської громади. Був оператором відділення приймально-передавальних радіопристроїв радіотехнічної батареї 5404 зенітного ракетного дивізіону військової частини А4623. Військовослужбовець військової служби за призовом.
Помер через хворобу.



На Рівненщині провели в останню дорогу трьох захисників: Олександра Качинського, Дмитра Педоренка, Дмитра Мойсеєнка.

Про це повідомили у Рівненській ОВА.

Володимирецька громада попрощалась з Героєм Олександром Качинським. Чоловік родом з села Берестівка. Після початку повномасштабного вторгнення Герой пішов захищати рідну країну. Чоловік загинув 9 січня внаслідок влучання ворожого снаряду.

У Рівному попрощалась із загиблим солдатом Дмитром Педоренком. Чоловік родом з села Жобрин. Навчався в Вищому професійному училищі №1. Після чого працював верстатником деревообробних верстатів у цеху виготовлення гнутоклеєних деталей. У листопаді 2015 року підписав трирічний контракт зі Збройними Силами України. Дмитро проходив службу в зоні проведення антитерористичної операції на Сході країни. Коли ж розпочалося повномасштабне вторгнення чоловік знову став у стрій та з 1 березня 2022 року боровся із загарбниками. Герой загинув 30 грудня на Харківщині. Дмитру назавжди залишилось 28 років.

Здолбунівська громада провела в останній земний шлях Героя, воїна ЗСУ Дмитра Мойсеєнка. Чоловік народився у Здолбунові. Зростав у дружній сім’ї разом з братом-близнюком Андрієм. Навчався у міській ЗОШ №6, потім у Рівненському автотранспортному технікумі та здобув спеціальність «механік». Після завершення навчання працював в Києві, згодом – на меблевих фабриках у Квасилові та Рівному. До війська Дмитра призвали у січні 2023 року. Спочатку Герой проходив навчання у Німеччині, а вже згодом став до захисту Вітчизни. Дмитро добре малював, тож мав позивний «Пікассо». Розмальовував бойові прапори, прикрасив національними кольорами та тризубом автомобіль, водієм якого був. Герой загинув 2 січня у Запорізькій області. Йому назавжди залишиться 35 років.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні