У ЗСУ попередили українців про високу загрозу

0
У ЗСУ попередили українців про високу загрозу
Зараз зберігається висока ракетна загроза з моря, тому що російські окупанти вивели в море свої кораблі. У ЗСУ закликали українців не ігнорувати повітряну тривогу.

Про це попередила очільниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, пише Главред.

Вона зазначила, що у морі зараз перебувають велику десантні кораблі країни-агресорки Росії.

"Я не знаю, чим у них там завинив особовий склад морського напрямку, але всі вони були безжалісно вигнані у штормову погоду в море. Зокрема, проводили навчання і злагодженість екіпажів великі десантні кораблі, які довготривалий час виконували суто логістичну функцію, і напевно вже позабулися, що вони є бойовими. Саме тому їх змусили стрепенутися у бойових умовах. Але великі десантні кораблі були заведені в пункти базування", – розповіла Гуменюк.

Вона зазначила, що у море, зокрема, був виведений десантний корабель "Адмірал Макаров". Це судно може нести 8 ракет "Калібр".

Гуменюк пояснила, що навіть у 3-4-бальних штормових умовах, як зараз, цей десантний корабель може бути застосований для нанесення ракетних ударів. Ці удари можуть бути точкові або комбіновані з дронами.

"Тому ми говоримо про рівень ракетної небезпеки з моря як високий і попереджаємо, що у випадку оголошення повітряної тривоги треба переходити в укриття упродовж кількох хвилин", – наголосила очільниця пресцентру Сил оборони Півдня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні