У Волинській області пастор церкви на смерть збив дитину та втік за кордон

2
У Волинській області пастор церкви на смерть збив дитину та втік за кордон
Уже рік як пастор однієї із протестантських церков із Запоріжжя збив 6-річну дівчинку на Волині. За два тижні через тяжкі травми дитина померла. Проте підозру водієві оголосили аж через вісім місяців, коли в Україні його й слід простиг.

Про це інформує OBOZ.UA.

Крім того, пишуть журналісти, пастор ще й зумів продати своє майно, яке було під арештом. Вони додають, що його досі не оголосили в міжнародний розшук, хоча таке рішення ухвалили.

Авто збило та протягло дитину
Аварія сталася рік тому на Волині у селищі Торчин. 25 січня о 8 годині ранку дві сестрички, 6-річна Міла та 10-річна Вероніка, йшли до школи. Їм треба було перейти дорогу неподалік свого будинку, а напроти вже була школа. Пішохідний перехід у селі розташований за 300 метрів від будинку дітей.



Сестри підійшли до краю дороги й пильно дивилися на всі боки. Ліворуч рухалася поліцейська машина, і водій бачив дівчаток. Праворуч зі сторони Польщі в цей час їхав зелений Daewoo Lanos.

Як розповідає мати сестер Галина Кунц, старша Вероніка встигла відскочити назад. А ось молодша Міла забарилася. І в цей час авто збило її.

«Окрім того, що він її збив, вона ще впала під колеса – і він її протяг. Дочка отримала сильну черепно-мозкову травму, в неї постраждали печінка та нирка. Я працюю в магазині недалеко, як тільки дізналась – одразу ж прибігла туди. Швидка забрала її у тяжкому стані», – згадує мама.

Дорогою в машині швидкої допомоги у дівчинки зупинялося серце, але лікарям вдалося знову запустити його. Першу операцію Міла витримала, проте впала в кому. Лікарі жодних прогнозів не давали, травми були надто тяжкі.

Через 15 днів Міла померла. Весь цей час мама перебувала з нею у реанімації.

За кермом був пастор
За кермом автомобіля перебував пастор церкви віри Євангельської «Церква Добра новина» із Запоріжжя 51-річний Євген Бабич.



«Цей водій казав, що не розуміє, як таке могло статися. То казав, що вікно машини було замерзлим, там розчистили тільки частину його. То, що в нього щось помутніло. Однак жодної гальмівної колії на дорозі не було. А дорога була чистою, він не міг не бачити дітей», – розповідає Галина.

Поки мама була в реанімації у Луцькій обласній лікарні, слідство встигло провести експертизу без участі сторони постраждалих. Дівчинка померла 10 лютого, а експертиза відбулася 7 лютого. Пізніше правоохоронці розповідали журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент», що мати дівчаток не давала згоду на проведення слідчих дій з донькою.

В результаті перша експертиза показала, що «водій не мав змоги уникнути наїзду на малолітнього пішохода».

«У лютому слідчий викликав нас до себе і став захищати водія, говорив, що він їхав зі швидкістю 40 км на годину. В результаті водій став свідком у справі. Потім була повторна експертиза (26 червня), яка таки показала, що водій мав можливість загальмувати. Тому йому підготували підозру. Але було вже пізно, він навесні зміг залишити Україну, виїхав до Америки», – каже мама.

Проте, згідно з висновками другої експертизи, у якій врахували покази іншої дівчинки, слідчі встановили, що водій таки мав технічну можливість загальмувати.

«Слідчим відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП у Волинській області вдалось переконати матір і наполягти на тому, щоб її донька таки була допитана. Завдяки принциповій позиції поліцейських це дало змогу провести додаткові допити та слідчі експерименти й усунути протиріччя в попередніх показаннях й деталізувати подію. У липні було отримано висновок, згідно з яким водій у даній дорожній ситуації таки мав технічну можливість уникнути наїзду на малолітнього пішохода. Тобто була підтверджена його винуватість», – зазначала журналістам сайту «Конкурент» речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Підозру водієві оголосили 27 вересня минулого року, через вісім місяців після аварії. За ч. 2 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили смерть потерпілого. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі.

Тепер твоя дочка в раю
Коли Міла була у реанімації, зателефонував Бабич, хотів зустрітися з мамою. Але Галина відмовилася, бо тоді їй було не до цього. Коли дочка померла, він знову набрав жінку і сказав, що вона повинна радіти, адже тепер її дочка в раю.



Як розповідали журналістам правоохоронці, 27 вересня минулого року водієві повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Також слідчі направили в суд клопотання, аби оголосити винуватця в міжнародний розшук та затримати й доставити в Україну. Вже 9 жовтня 2023 року це клопотання слідчий суддя задовольнив.

Зараз пастор рідко з'являється у соцмережах, деякі його сторінки закриті. Є одне відео, де він читає проповідь у Берліні сім місяців тому, розповідає про те, як важко живеться у Запоріжжі під час війни, звертається до Бога.

А 30 жовтня на сторінках деяких його дітей (їх у нього шестеро, всі дорослі, є й онуки) з'явилося спільне сімейне фото у якомусь будинку. Де воно зроблене, не пишуть.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
СЛІДЧОГО ПОТРІБНО ПОСАДИТИ
Відповісти
Жесть(и этот бес еще звонил матери?все,кто помогал ему -продали свои души.но наказания он не избежит.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні