У ЗСУ попередили українців про серйозну небезпеку

0
У ЗСУ попередили українців про серйозну небезпеку
В акватарії Чорного моря спостерігається певна активізація російських окупаційних військ - ракетоносіїв стало вдвічі більше.

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Понад місяць ми не спостерігали такої присутності: два надводні ракетоносії - фрегат "Адмірал Макаров" і малий ракетний корабель. 16 ракет типу "Калібр" готові до застосовування і, зважаючи на вщухання шторму, більш помірну погоду, ворог цілком може застосувати і такий вид озброєння", - зазначила вона.

За її словами, наразі спостерігається і активність ворожої авіації в акваторії Чорного моря. Вона додала, що це може свідчити про підвищений інтерес та посилення розвідки.

"Зокрема, минулої доби ми потужно працювали по знищенню БПЛА розвідувального типу у нашій зоні відповідальності. Це може свідчити про те, що ворог намагається компенсувати відсутність у повітрі А-50, який був основним навідником для масованих ракетних ударів. Тому виключати застосування ракетних ударів не можна", - наголосила Гуменюк.

За її словами, ворог системно намагається тримати українців в напрузі точковими ракетними ударами, як це було напередодні, 17 січня, і, застосовуючи, зокрема, ракети типу Х-59, Х-31П, розвідує системи ППО.

Гуменюк зазначила, що після збиття літака А-50 ворог не знижує активність розвідки, використовуючи для цього велику кількість БПЛА, взльоти тактичної авіації, яка також збирає таку інформацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні