НАТО мобілізує 90 тисяч солдатів: у чому причина

0
НАТО мобілізує 90 тисяч солдатів: у чому причина
Наступного тижня розпочнуться навчання НАТО під назвою Steadfast Defender ("Стійкий захисник"), участь у яких візьмуть 90 тисяч військовослужбовців з усіх країн блоку, а також Швеції.

Про це в четвер, 18 січня, повідомив головнокомандувач Об'єднаних сил Альянсу в Європі Крістофер Каволі, передає ТСН з посиланням на Reuters.

Навчання триватимуть кілька місяців у Німеччині, Польщі та країнах Балтії, зокрема на кордоні з Калінінградською областю Росії, та завершаться у травні.

"Альянс продемонструє свою здатність захистити євроатлантичний регіон шляхом перекидання сил з Північної Америки до Європи", – заявив Каволі.

Як повідомляє ABC, противником НАТО на навчаннях стане вигадана держава Occasus, яка схожа на Росію і, відповідно до сценарію, нападе на одного з членів Альянсу, чим спровокує Третю світову війну. Під час навчань планується провести щонайменше 500 повітряних бойових операцій.

"Це буде наочна демонстрація трансатлантичної єдності та сили, а також рішучості продовжувати робити все необхідне для взаємного захисту наших спільних цінностей і заснованого на правилах міжнародного порядку", – йдеться у комюніке НАТО.

Раніше Велика Британія повідомила, що направить на навчання 20 тисяч військовослужбовців. Крім цього, участь у маневрах братиме авіаносна ударна група з восьми кораблів і підводних човнів на чолі з флагманом класу Queen Elizabeth, а також винищувачі F-35 Lightning та літаки спостереження Poseidon P8.

Близько 16 тисяч британських солдатів разом із танками, артилерією та гелікоптерами базуватимуться у Східній Європі від лютого до червня 2024 року. Королівський військово-морський флот розмістить понад 2 тисячі моряків у Північній Атлантиці, Норвезькому та Балтійському морях. Крім того, понад 400 командос Королівської морської піхоти буде розгорнуто за Полярним колом.

Нагадаємо, війна Росії з НАТО може спалахнули за три-вісім років – про це заявляють у Польщі та країнах Балтії, наголошуючи на важливості підготовки до протистояння агресору. Масла у вогонь підливає і російський диктатор Володимир Путін, періодично погрожуючи державам-членам Альянсу. А видання Bild напередодні повідомило про підготовку Німеччини до можливого збройного конфлікту з РФ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні