На фронті загинули 12 військових із заходу України

0
На фронті загинули 12 військових із заходу України
Сьогодні, 19 січня, у Львівській області попрощаються із загиблими, які віддали своє життя за Україну через російську агресію.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Павло Добош
Родом із села Болехівці. Служив у складі сил територіальної оборони Збройних Сил України. 15 січня під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку є загинув.



Назар Бойко
Родом із села Заколоть Східницької громади. Був стрільцем-зенітником. Добровольцем пішов на війну у 2022 році. Внаслідок мінометного обстрілу, воїн загинув 14 січня 2024 року від поранень, отриманих під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новомихайлівка Покровського району Донецької області.



Ігор Лехуш
Родом із міста Стебник. Проходив службу у спецпідрозділі «Кракен» ГУР МО. Герой загинув 16 січня під час ворожого обстрілу українських позицій.



Роман Скрипець
Житель села Верхня Стинава Грабовецько-Дулібівської громади, стрілець-помічник гранатометника 3 аеромобільного відділення військової частини. Загинув 14 січня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Білогірівка Луганської області.



Василь Кравець
Родом із села Верчани Стрийської громади. Був молодшим сержантом, електрик відділення технічного обслуговування бронетанкової техніки ремонтно-відновлювального батальйону в/ч А0666. Брав участь з 2015 по 2016 роки в АТО в Луганській області. З початку повномасштабної війни пішов захищати Україну. Загинув 15 січня поблизу Андріївки Бахмутського району під час виконання бойового завдання.



Володимир Гой
Житель села Зимна Вода. Воїн проходив службу у Запорізькій області з вересня 2023 року. Помер 11 січня 2024 року.



Вадим Глухенький
Родом із Червонограда. Був старшим стрільцем окремого стрілецького батальйону військової частини А 4832. Захисник загинув 14 січня під час виконання бойового завдання на Донеччині.



Ігор Мельничук
Родом із села Гірник Червоноградської громади. Герой захищав Україну ще в 2014 році. Після повномасштабного вторгнення рф знову пішов захищати Україну. Служив у військовій частині А0284. На даний час перебував вдома.



До Небесного Легіону Захисників приєдналося четверо Героїв з Рівненщини.

Про це повідомляє Рівненська ОВА.

У Вараші та Володимирці прощалися із Сергієм Гузеєм
51-річний житель Вараша 2 березня 2022 року за покликом серця вступив до лав Збройних Сил України. Воював у складі 128-ої гірсько-штурмової бригади, брав участь у боях на Херсонщині, Донеччині та Запорізькому напрямку. В 2023 році молодшого сержанта було переведено до військової частини А4925, де проходив службу на посаді командира зенітного кулеметного відділення. 13 січня Сергій Гузей помер у багатопрофільній клінічній лікарні інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги (м.Львів) через хворобу.

У Рівному провели в останню дорогу захисника Андрія Яремчука
Із 5 березня 2022 року став на захист Батьківщини, бо вважав, що це обов’язок кожного українця боронити свою землю. Тривалий час Андрій ніс службу на кордоні з Білоруссю, а на початку цього року з підрозділом вирушив на Донеччину. На жаль, 12 січня 41-річний старший солдат Андрій Яремчук загинув на полі бою на Донеччині.

Здовбицька громада провела останнім земним шляхом молодого воїна Едуарда Крижанівського
З 11 лютого 2023 року поповнив лави Збройних Сил України, служив на Донецькому напрямку. 14 липня був направлений командуванням на навчання, де пройшов курс підготовки командирів відділень, головних сержантів взводів. 28 грудня під час виконання чергового бойового завдання Едуард Крижанівський отримав важкі поранення та був направлений до військового госпіталю. На жаль, поранення були надто важкі - 15 січня 2024 року серце Едуарда Крижанівського зупинилося.

До Небесного Легіону Захисників приєднався Герой із Дубенщини – 33-річний Ігор Котвінський
У березні 2023 року був призваний на військову службу. Молодший лейтенант – командир стрілецького взводу загинув 14 січня при виконанні обов’язків військової служби на Бахмутському напрямку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-19

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні