Скільки чашок кави можна випити протягом дня, щоб не зашкодити здоров'ю

0
Скільки чашок кави можна випити протягом дня, щоб не зашкодити здоров'ю
Японські вчені з'ясували, скільки кави на день шкодитиме вашому здоров'ю. Про користь цього напою знають багато, але мало хто вивчав його "зворотний бік". Дослідникам таки вдалося дізнатися скільки чашок кавового напою несуть загрозу здоров'ю.

Про це повідомляє Daily Mail, передає gazeta.ua.

Насамперед японські вчені намагалися з'ясувати, чи можна пити каву людям із високим артеріальним тиском. Дослідження показали, що якщо підвищення незначне, то 1-2 чашки випивати все ж таки можна. Тим людям, які мають А/Д понад 180/100 мм рт.ст., цей напій категорично протипоказаний.

Як уже всім відомо, у каві у високій концентрації міститься кофеїн. Ця речовина сама собою підвищує тиск, частоту серцебиття, але на нетривалий час. Тому після чашки еспресо людина відразу відчуває приплив сил, але через якийсь час це проходить.

Автор дослідження Хірояс Ісо разом із колегами намагалися визначити, як люди з різним ступенем гіпертонії реагують на однакову кількість випитої кави протягом дня. Результати наукових праць довели, що дві чашки на день – це максимум, який можна випити без шкоди здоров'ю, якщо людина гіпертонік.

У дослідженні доктора Ісо взяло участь 20 тис. чоловік, з них 12 тис. жінок та 8 тис. чоловіків, які проживають у Японії з 1990 року. Учасники дослідження відповідали на питання, що стосуються того, скільки кави на день вони випивають, у якій половині дня воліють насолоджуватися напоєм і т.п.

Виявилося, що ті, хто страждав від гіпертонії і не зміг кинути пити каву, найбільше страждали від проблем із серцем та судинами. У людей із гіпотонією та нормальним тиском подібних погіршень зі здоров'ям не спостерігалося.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні