Чому російські БПЛА долітають до заходу України

0
Чому російські БПЛА долітають до заходу України
Ворог чи не щоночі атакує Україну дронами-камікадзе типу "Шахед". Сили та засоби протиповітряної оборони працюють максимально ефективно, однак уламки безпілотників можуть завдати руйнувань.

Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат, пише 24 канал.

Ігнат пояснив специфіку атак "Шахедами"
У Повітряних силах вкотре пояснили, що "Шахеди" летять за маршрутами, які підготували російські оператори. Втім, вони можуть змінюватися. До прикладу, дрон-камікадзе має умовно 10 маршрутів, а окупанти вже самостійно обирають, якими маршрутами будуть атакувати Україну.

Ігнат додав, що ворог намагається прокласти шлях "Шахедів" так, аби вони летіли поміж областей, річок, нижче до землі, однак це ризиковано для російських військових, адже дрон-камікадзе буквально може влучити у дерево чи якусь опору. За словами речника Повітряних сил, вже неодноразово були випадки, коли ударні БпЛА знімали з дерев.

Пояснюючи, чому "Шахеди" можуть пролетіти ледь не всю Україну під час атак, Ігнат зауважив, що Україна – велика країна: кордон з Білоруссю, Росією, а також акваторія Чорного та Азовського морів – це близько 2500 кілометрів.

"Шахеди" можуть залетіти з будь-якої точки. Звісно, будуть вибирати маршрути, щоб ми якомога менше їх могли перехопити. Мобільно-вогнева група має на озброєнні великокаліберні кулемети, зенітні гармати, ПЗРК. Так, цих груп багато — сотні й тисячі, але й Україна велика країна", – заявив Ігнат.

Окрім того, він додав, що окупанти знають про приблизне розташування зенітно-ракетних систем, тому ЗСУ важливо захистити міста та людей, які в них живуть, а також об'єкти, які ворог хоче знищити. Саме тому окупанти атакують Київ "Кинджалами".

"Розосередити ППО – поставити далі від міста – неможливо. Збільшиться кільце, яким треба охопити радіус ураження", – додав Ігнат.

У Повітряних силах також акцентували, що, на жаль, не вдається захиститися від падіння уламків. Ігнат зауважив, що наслідки можуть бути руйнівними, однак важливо комунікувати з суспільством. Втім, російські пропагандисти часто використовують ці кадри у цинічних заявах та "монтують для жахливої картинки". Ворог використовує такі прийоми для того, аби дестабілізувати суспільство, мовляв, "Генштаб бреше у зведеннях".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні