Чому не можна лякати дітей Бабаєм

1
Чому не можна лякати дітей Бабаєм
Багато хто з дитинства знає таку злу істоту як Бабай. У 99% випадків пов'язана вона з поганими спогадами і страхом. Однак мало хто замислюється, що Бабай в житті дитини - одна з найголовніших помилок її батьків.

Про це пише Главред.

Відомий в Україні психолог Дмитро Карпачов прокоментував популярний спосіб маніпуляції дітьми Бабаєм і розповів, чому так робити не варто.

Чому не можна лякати дітей Бабайкою
За словами психолога, коли доросла людина лякає дитину Бабаєм або будь-якою іншою злою істотою, вона тим самим повідомляє дитині про те, що не може її захистити.

По суті, в цей момент дитина отримує сигнал про те, що вона не може відчувати безпеку поруч з дорослим, а отже - втрачає довіру.

Чому не можна лякати маленьких дітей
Також вселяючи страх від "злого дядька/тітки/Бабая", батько відбирає у дитини відчуття опори.

"Це те, що звучить так чи інакше між рядків у цьому посиланні. А далі дитина розуміє, що батьки - це не ті люди, які "за мене", це в принципі люди, які бояться Бабая - і діти замикаються", - розповів психолог Дмитро Карпачов.

Крім іншого, дитина в комплексі може отримати формування страху і тривожності, такі історії перед сном можуть впливати на подальший сон і її поведінку, а потім і розвивати негативні асоціації, пов'язані з дорослими і підготовкою до сну.

Як наслідок, лякати дітей Бабаєм не рекомендується через потенційно негативні наслідки для їх психічного стану. Важливо будувати позитивні взаємини, які сприяють здоровому емоційному розвитку дітей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А кацапами можна? Чи *уйлом?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні