На фронті за 10 днів до свого 25-річчя загинув волинянин: спогади про Героя

0
На фронті за 10 днів до свого 25-річчя загинув волинянин: спогади про Героя
Старший солдат Іван Мусійчук загинув 2 серпня 2023 року, обороняючи Куп'янський район Харківщини. Пряме влучання ворожого снаряду в танк у бою з ворогом обірвало життя воїна. 12 серпня йому виповнилося б 25 років.

Про це пишуть на сторінц Меморіал Героїв.

Іван родом з селі Тур Волинської області. Навчався у місцевій школі. Потім здобув професію монтажника гіпсокартонних конструкцій у Камінь-Каширському вищому професійному училищі. У 2017-2020 роках служив за контрактом у Збройних Силах України, брав участь в АТО/ООС у Донецькій та Луганській областях. У 2019 році був нагороджений відзнакою «Козацький Хрест» III ступеня. Після звільнення працював за кордоном.

З початком повномасштабного вторгнення, 28 лютого 2022 року, чоловік повернувся до війська, щоб знову боронити Україну. Іван ніс службу в лавах 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Був навідником танкового взводу танкової роти танкового батальйону.

«Завдяки йому було врятовано не одне життя побратимів, адже він цінував їх не менше ніж себе самого. Іван був патріотом своєї держави та до останнього подиху лишився вірним народу України. Нам дуже не вистачає його та, попри це, ми пишаємося нашим Героєм. Любитимемо його завжди», – зазначила сестра загиблого Марія Євтушик.

Поховали військового у рідному селі.

Вдома на Івана чекали мама, брат і дві сестри.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні