На заході України викрили банду рекетирів

0
На заході України викрили банду рекетирів
Правоохоронці у Хмельницькому знешкодили діяльність групи рекетирів, які поставили на "лічильник" місцевих мешканців.

Про це повідомили у поліії Хмельницької області.

Всі учасники угруповання мають чималий кримінальний досвід. Погрозами вони змушували громадян платити їм певну суму, а в подальшому кожного місяця доплачувати за "спокійне життя".

"Правоохоронці задокументували численні факти вимагання та отримання учасниками злочинної групи коштів. Троє мешканців Хмельницького з кримінальним минулим залякували громадян, змушуючи їх сплачувати вигадані ними борги. А для того, щоби зловмисники дали громадянам спокій, останні мали щомісяця надавати їм так звані "відступні", - йдеться у повідомленні.

23 січня було затримано одного з фігурантів під час отримання чергового "боргу". Чоловікові та його двом спільникам оголосили підозру у вимаганні (ч. 4 ст. 189 ККУ). Крім того, під час обшуків в помешканнях учасників банди правоохоронці вилучили мобільні телефони, чорнові записи, понад 640 000 гривень, пістолет з ознаками переробки, набої, наркотики.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні