В Україні можуть розширити можливості бронювання військовозобов'язаних працівників

2
В Україні можуть розширити можливості бронювання військовозобов'язаних працівників
Голова комітету Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха заявив, що в парламенті обговорюють ініціативу, що розширює можливості бронювання військовозобов'язаних працівників.

Про це пише Уніан.

Він розповів "Фокус", що крім 1,5% військового збору і всіх податків, в Україні можуть додати ще й фіксовану щомісячну ставку на бронь для бізнесу. Схожі правила розробляють і для фізосіб-підприємців.

Згідно із задумом, ставка може бути від 6 до 50 тисяч гривень, за аналогією з працівниками великих компаній. Наталуха підкреслив, що у воєнний час доводиться приймати непопулярні рішення, а всім громадянам догодити неможливо.

"Деякі мої колеги кажуть, що якщо ставку зробити менше 40 000 гривень за бронь, то не потрібно було і починати. Нібито мале наповнення бюджету. Представники великих підприємств з сотнями працівників говорять так: поставите планку 6 тисяч гривень, ми не витягнемо", - пояснив він.

Як відомо, раніше ФОП могли отримати право на бронь за рішенням Кабміну за умови виконання оборонного замовлення або інших робіт для органів місцевої влади та військових адміністрацій. Для цього потрібно було підтвердити відповідну діяльність договорами та документами.

За словами Наталухи, існує також можливість зловживань при оформленні працівників компаній за схемою ФОП заради бажання роботодавця заощадити на податкових відрахуваннях.

"Нюанси є, але з цього рівняння <розробка умов для броні від мобілізації> дрібних підприємців ми не викидаємо", - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
за панські награбовані в народу маєтки війна тільки для бідняків які немають чим відкупитись! краще відсидіти на нарах чим за панське крадуще зеленське жидівське бидло йти гинути! пішли ви зе-бандити нахYй!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні