Кого зі студентів можуть мобілізувати у 2024 році

0
Кого зі студентів можуть мобілізувати у 2024 році
У листопаді президент України Володимир Зеленський підписав закони для продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні до 14 лютого 2024 року. Студентів українських і закордонних навчальних закладів, які здобувають освіту за денною чи дуальною формою навчання, не призивають до лав ЗСУ на цей час в Україні.

Про це пише 24 канал.

Студенти згаданих вище категорій можуть мобілізуватися за власним бажанням та отримати академічну відпустку на час служби.

Що відомо про мобілізацію студентів
Люди після завершення бакалаврату та перед вступом до магістратури не отримують відстрочку від мобілізації, адже у цей період вони тимчасово не вважаються студентами. Тому цих військовозобов'язаних стосується мобілізація.

Відстрочку дають на весь період навчання у закладі освіти громадянам України призовного віку, які навчаються у закладах загальної середньої освіти III ступенів. А ще її отримують студенти професійної (професійно-технічної) освіти з денною формою навчання. У разі отримання повістки студенти повинні дати ТЦК та СП спеціальну довідку про те, що вони зараз навчаються.

Згідно з законодавством, в Україні у 2024 році не повинні мобілізувати студентів ПТУ та училищ (здобувачів професійно-технічної освіти), студентів вишів (здобувачів вищої освіти), асистентів-стажерів, а також аспірантів і докторантів, що навчаються на денній та дуальній формах. Викладачі та вчителі теж не підлягають призову.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні