Чому у вашому будинку так багато пилу

0
Чому у вашому будинку так багато пилу
Звісно, неприємно кожного ранку помічати пилюку на столах та шафах, навіть якщо зовсім нещодавно ви її протирали. А пил і справді може зіпсувати вигляд будь-якої кімнати.

Про це пише 24 канал.

В ідеалі прибирати пил потрібно ще до того, як він встигне накопичитися. І робити це цілком реально – але тільки у тому випадку, якщо ви знаєте, звідки він береться та чому утворюється у таких кількостях.

Висока вологість
Вологість дуже сильно впливає на кількість алергенів у вашому помешканні, а високий рівень вологості забезпечує ідеальне середовище для розвитку цвілі та пилових кліщів. Окрім того, високий рівень вологості може призвести до того, що частинки пилу будуть прилипати одна до одної, і через це їх буде набагато складніше видалити.

І для того, щоб підтримувати рівень вологості у межах норми, вам потрібно використовувати осушувачі для повітря або ж кондиціонер. Ідеальний рівень вологості – це від 40 до 60%, тож для зменшення кількості пилюки у вашому будинку вам варто прагнути саме до цього.

Несправна вентиляція
Вентиляція – це перша лінія захисту вашого дому від пилюки, і коли пил потрапляє до вашого дому, саме вентиляція повинна висмоктуват ці частинки через спеціальні фільтри. Та коли системи кондиціювання повітря, опалення та вентиляції несправні, це може призвести до збільшення кількості пилу у вашому домі.

Тож спробуйте переконатися, що ваші фільтри справні, а система працює як слід. І тоді ви швидко помітите, що кількість пилу у домі помітно зменшилася.

Прибирання пилососом
Ви можете вважати, що прибирання за допомогою пилососа – це найпростіший та найефективніший спосіб позбутися пилу. Втім, чимало пилососів викидають надлишки пилу та забруднень назад у повітря, і таким чином ви призводите до зовсім протилежного ефекту – після прибирання ваш дім стає тільки більш запиленим.

Найкращий спосіб усунути цю проблему – перевірити, чи встановлена у вашому пилососі досить ефективна система фільтрації частинок повітря. Також ви можете спробувати користуватися вологим пилососом, що утримує пил у контейнері для води.

Зовнішні фактори
Якщо ваша квартира розташована на жвавій вулиці або поблизу фабрики, то у вашому домі, скоріш за все, буде чимало пилу. І проникає він всередину через відчинені двері та вікна. Найкращий спосіб позбутися цього фактору – це щільно зачиняти двері та вікна та позбутися будь-яких протягів та щілин, через які може проникати пил.

Окрім того, пилюка також може ховатися у тканині та безладі. І те, що вам потрібно регулярно робити – так це прати текстиль, килими, м'які іграшки тощо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні