«ПриватБанк» заблокував всі картки чоловіка, який переказав 3 тисячі гривень

1
«ПриватБанк» заблокував всі картки чоловіка, який переказав 3 тисячі гривень
Клієнт ПриватБанку розповів про те, що після переказу 3,2 тис. грн. його рахунок заблокували. Тепер йому потрібно відвідувати відділення, щоб відновити доступ до рахунку. У "Приваті" пояснили, що рахунок заблокували для того, щоб уникнути шахрайства.

Про це чоловік написав на спеціалізованому форумі Мінфін, передає OBOZ.UA.

"Незрозуміло з якої причини штучний інтелект ПриватБанку вибрав мій переказ. Перекладав 3200 гривень на карту людині. Підсумок - карти заблоковані. Зателефонувала дівчина оператор назвав усі мої дані на підсумок не вплинуло. Вхід у Приват24 заблокований", - поскаржився клієнт банку.

У ПриватБанку пояснили: процедура спрямована на протидію шахрайству. "Просимо виявити терпіння та розуміння необхідності в операції верифікації. Для вирішення питання зверніться будь-ласка до чату на офіційному сайті банку pb.ua/chat. Наші оператори поряд 24/7 і завжди будуть раді допомогти", – зазначили в банку.

Як перевіряють українців
Кожен банк має знати свого клієнта. Під час оформлення рахунку клієнт заповнює анкету: вказує своє майнове становище, розмір зарплати, додаткові доходи тощо. Потім діє ризикоорієнтований підхід.

Обов'язково повинні перевіряти:
- операції з перевищенням суми 400 тис. грн;
- операції з громадськими діячами (депутатами всіх рівнів, чиновниками);
- фізосіб-підприємців ("ФОП"), які зареєстровані за останні три місяці;
- тих, хто часто робить перекази за кордоном, обмінює банкноти.

Проте запідозрити порушення та заблокувати можуть практично будь-який переказ. Якщо зарплата клієнта, наприклад, становить 10 тис. грн на місяць, а він щодня переказує (або отримує) тисячі гривень, банк може вважати такі операції сумнівними.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
безпрєдєл. північна корея або гондурас
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні