На Волині поховають чотирьох загиблих Героїв

0
На Волині поховають чотирьох загиблих Героїв
У четвер, 1 лютого 2024 року, у рідне село Веселе Луцького району привезуть тіло загиблого бійця Семенова Сергія Володимировича, який героїчно боровся з підступним ворогом та віддав життя за Україну в битві з агресором на Харківщині.

Про це повідомили у Торчинській громаді.

Орієнтовний час прибуття 12:00.

«Просимо усіх жителів Торчинської громади гідно зустріти та віддати останню шану українському воїну. Схиліть голову у скорботі та щиро помоліться за душу Героя, який віддав своє життя за кожного з нас, за мирне небо над Україною, за щасливе майбутнє своїх рідних та близьких», - звертаються у дописі.

Прощання із загиблим захисником України відбудеться цього ж дня, 1 лютого 2024 року. Поховають Героя на місцевому кладовищі у селі Веселе.

«Співчуваємо рідним і близьким. Щиро розділяємо біль втрати та схиляємо голову в глибокій скорботі. Нехай опіка Всевишнього полегшить гіркоту втрати найдорожчої людини, а слова підтримки допоможуть пережити страшне горе», - висловлюють співчуття рідним.

Вірний син України у перші дні повномасштабного вторгнення повернувся з-за кордону, аби стати на захист рідної землі.

Про його долю тривалий час не було відомо. На жаль, підтвердилося найгірше. Виявилося, що Сергій Семенов загинув ще у квітні 2022 року в запеклих боях з окупантами у Харківській області поблизу населеного пункту Ізюмське.



У четвер, 1 лютого, на щиті на Волинь повертається Герой з Волині Володимир Кузьменко, 1994 року народження.

Про це повідомив міський голова Ігор Пальонка.

Мешканців Володимирської громади просять долучитись до коридору шани, яким проводжатимемо в останню дорогу померлого військовослужбовця.

1 лютого, об 11:15 кортеж із тілом покійного вирушить від Сагайдачного, 12, і рухатиметься вулицями Ковельською, Данила Галицького та Степана Бандери.

Відспівування відбудеться о 12:00 у Свято-Духівському соборі міста Нововолинська.

Нагадаємо, серце воїна зупинилося 27 січня.

Він служив за контрактом у Збройних Силах України із жовтня 2021 року, був водієм зенітної кулеметної роти. Від початку повномасштабного вторгнення гідно виконував свій обов'язок із захисту Батьківщини.

У п'ятницю, 2 лютого, на Волинь «на щиті» повернеться 40-річний Герой Євген Солоненко.

Про це повідомляє Ківерцівська міська рада.

Життя військовослужбовця обірвалося 28 січня. У вересні Герой отримав поранення і з того часу боровся за життя.

о 11:00 кортеж з загиблим героєм Солоненком Євгенієм виїжджає з вул. Стефаника, м. Луцьк. 11:30 - зустріч біля дубка.

Маршрут:

Луцьк - Княгині Ольги - Соборності - Привітна, до рідної домівки. 12:00 - 12:15 - формується колона, піша хода до Свято - Покровського собору. Маршрут :

Привітна - Соборності - Грушевського - Луцька - Романа Шухевича - Залізнична - Літописна - Незалежності - Шевченка до Свято - Покровського собору. Від собору піша хода до перехрестя вул. Пилипа Орлика. Поховають Героя на Алеї Слави міського кладовища.



На рідну Маневицьку землю востаннє повертатиметься 49-річний Герой, житель села Оконськ Андрій Плескун. Герой навіки повернеться на Волинь у середу, 1 лютого.

Про це повідомив Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк.

Зустрічатимуть автомобіль з тілом воїна орієнтовно об 10:30 год. в урочищі «Рудня», далі через Колки, Розничі, Граддя, Довжиця, Велика Яблунька, Оконськ.

Просять гідно з пошаною та молитвою зустріти українського захисника.

Церемонія прощання з Андрієм Плескуном у цей же день біля рідної домівки воїна у Оконську о 12:00 год. Опісля у Свято-Успенському храмі відбудеться чин відспівування Героя.

Андрій Миколайович виріс у Оконську. Після закінчення школи довгий час працював будівельником у Луцьку. У серпні минулого року механік-водій став на захист рідної Вітчизни. Герой помер 25 січня у госпіталі міста Київ під час лікування після поранень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні