В Україні у лютому температура підніметься до +20 градусів

0
В Україні у лютому температура підніметься до +20 градусів
Лютий 2024 в Україні буде теплим та з достатньою кількістю опадів по всій країні. На тлі південно-західних вітрів у центральній, південній та східній Європі температура повітря в середньому за місяць очікується вищою за норму. Оскільки переважатиме поле зниженого тиску, то кількість опадів очікується достатньою, місцями у 2-3 рази вищою за кліматичну норму.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

"Безпосередньо в Україні найвищі температурні показники очікуються у західних, південних та центральних областях. На початку місяця на Одещині та у Криму можливе прогрівання повітря в денні години вище +10 °С, а ближче до середини лютого не виключені значення +15…+20 °С в окремі дні", - прогнозує він.

За даними синоптика, трохи прохолодніше буде у східній частині, у північних областях та на Поліссі.

Температурне тло в середньому за місяць по країні коливатиметься в межах -2…+4 °С, що приблизно на 2-5 градусів вище за кліматичну норму. При цьому, наприкінці першої декади лютого і після 20 числа можливі короткочасні періоди похолодання, але без сильних морозів.

"У зв'язку з частими проходженнями циклонів та атмосферних фронтів, протягом місяця можливі різкі коливання атмосферного тиску та поривчастий вітер в окремі дні, часом до 15-22 м/с", - попереджає фахівець.

Кількість опадів буде близько норми, місцями вище за норму на 20-40%. Сніговий покрив спостерігатиметься епізодично переважно у західних, північних та східних регіонах. Загалом переважна частина опадів випадатиме у вигляді дощів, особливо у південній половині та Криму.

Погода у лютому - прогноз Укргідрометцентру
Очікується, що середня за місяць температура буде від 4° морозу до 2° тепла. Це означає, що у південних, східних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях та в Криму буде на 1-1,5° тепліше за норму, на решті території України - близько до норми.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні