Коли спостерігати повне сонячне затемнення у 2024 році

0
Коли спостерігати повне сонячне затемнення у 2024 році
Повне сонячне затемнення, коли Місяць повністю закриє собою Сонце, відбудеться 8 квітня 2024 року. У цей час вдень протягом 4 хвилин Сонце не зможуть бачити приблизно 32 млн осіб, які живуть у Північній Америці.

Про це пише ТСН з посиланням на Daily Mail.

8 квітня Місяць виявиться найближчим до нашої планети, а тому виглядатиме таким величезним, що затьмарить собою Сонце. Повне сонячне затемнення буде видно протягом 4 хвилин.

Українцям ж не пощастить його побачити, як і те, що відбудеться 2 жовтня. Це повне затемнення можна буде спостерігати з півдня Північної Америки, великої частини Південної Америки, Тихого океану, Атлантики та Антарктиди.

Експерти зауважують, що за затемненням Сонця потрібно спостерігати із захисними приладами, інакше існує ризик пошкодити зір.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні