«ПриватБанк» блокує рахунки українців через велику кількість переказів

0
«ПриватБанк» блокує рахунки українців через велику кількість переказів
Клієнту ПриватБанку заблокували рахунок через те, що він зробив багато переказів. Фінансовий моніторинг банку визнав такі операції підозрілими, при цьому точну причину банк не називає.

Про це клієнт "Привату" розповів у спеціалізованому форумі Мінфін, пише OBOZ.UA.

"Здійснив досить багато операцій з грошовими переказами на карти інших людей, цілком імовірно, було досягнуто ліміту на місяць. 30.01.2024 спробував зайти в акаунт, видало помилку. Коли подзвонив 3700, автовідповідач повідомив, що ваш рахунок заблоковано і треба надати реквізити іншого банку для перерахування залишку коштів на рахунку ", – поскаржився клієнт Привату.

Зазначимо, ПриватБанк пропонує своїм клієнтам ліміт переказів по країні у розмірі 200 переказів на місяць. За кордон за один місяць можна зробити 20 переказів. Якщо клієнт порушив цей ліміт, йому можуть обмежити можливість користуватися карткою.

Окрім того, фінансовий моніторинг банку встановлює ризиковані операції. Клієнт, наприклад, не може використовувати свою карту фізособи для того, щоб вести підприємницьку діяльність, видавати зарплати тощо.

У "Приваті" у відповідь на скаргу клієнта відповіли: "всі заходи здійснюються відповідно до внутрішніх процедур і відповідають вимогам безпеки та дотримання правил фінансового моніторингу в Україні".

Банк як суб'єкт первинного фінансового моніторингу зобов'язаний вживати заходів, покликаних запобігати та протидіяти легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом; фінансування тероризму та поширення зброї масової поразки.

Надія Чаленко, керівник юридичного департаменту YouControl, розповідає: заблокувати картку можуть навіть за неоновлені дані про себе, якщо було накладено арешт виконавчою службою (через несплачені аліменти, невиконане судове рішення, прострочені штрафи тощо) або якщо фізична особа не зможе довести законне походження коштів.

Особливу увагу слід приділяти наступним випадкам:
- зняття незвичайно великої суми готівки в регіоні, де ви зазвичай не знаходитеся;
- великі онлайн-покупки, особливо вночі;
- отримання великої суми на картку та її виведення готівкою;
- операції з криптовалютою чи іншими віртуальними активами у сумі понад 30 тис. грн;
- транзакції у сумі 400 тис. грн і більше.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні