У дев'яти населених пунктах оголосили примусову евакуацію дітей

0
У дев'яти населених пунктах оголосили примусову евакуацію дітей
Із дев’яти населених пунктів Мар'їнської та Очеретинської територіальних громад Донецької області, які перебувають під цілодобовим обстрілом військ РФ, оголосили обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб 72 дітей з 48 сімей.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Як заявили у поліції, заходи покликані мотивувати батьків виконати свій законний обов’язок – зберегти дитячі життя.

“Перебування дітей у зоні бойових дій є загрозою їх життю та здоров’ю. Саме тому керівництвом Донецької обласної військової адміністрації за погодженням Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій було оголошено обов’язкову евакуацію в примусовий спосіб”, - зауважили поліцейські.

Займатися евакуацією родин будуть групи “Білий янгол”, парамедики поліції спільно з працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій, патрульною поліцією, поліцією охорони та представниками військових адміністрацій.

Під час інструктажу евакуаційних екіпажів наголошувалося, що головна вимога – безпека людей та особиста безпека.

“Ситуація в цих населених пунктах загострилася. Там постійно працюють FPV-дрони, і українські евакуаційні групи вже неодноразово потрапляли під обстріли. Треба це враховувати під час проведення евакуації”, - зазначив начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко.

Евакуація дітей відбувається за згодою батьків, осіб, що їх замінюють, або інших законних представників.

Супроводжувати дитину під час виїзду має хоча б один з батьків або це право можна передати іншому родичу чи органам опіки.

Виїзд відбувається тільки на броньованому транспорті, при взаємодії з військовими та за погодженими маршрутами. Для дітей правоохоронці мають спеціальні дитячі шоломи та бронежилети.

Під час четвертого етапу примусової евакуації з 8 населених пунктів Очеретинської, Мар’їнської та Торецької громад вивезли 269 дітей. Залишається евакуювати 20 неповнолітніх лише з Торецької громади.

Спецгрупи поліції “Білий янгол" безпечно та безкоштовно вивозять із зони вогню дітей і дорослих, людей з інвалідністю та маломобільних. Гарячі лінії екіпажів на Авдіївському напрямку: 066-56-19-102, Бахмутському: 066-56-15-102, Великоновосілківському: 066-56-11-102, Лиманському: 066-56-16-102, Мар’їнському: 066-56-10-102.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні