За який борг українцям можуть відключити свтіло

0
За який борг українцям можуть відключити свтіло
У січні компанії-постачальники електроенергії почали відключати боржників за несплату рахунків. Та насправді фіксованої суми боргу, за яку споживача можуть відключити від електропостачання, немає.

Про це пише Фокус.

Хоча українське законодавство й не передбачає мінімально встановленої суми боргу, постачальник може спробувати стягнути борги через суд.

Адвокатка Олена Воронкова з Адвокатського бюро "Івана Хомича" повідомила, що були випадки, коли постачальники через суд вимагали стягнути зі споживачів різні суми, включаючи й десять тисяч гривень, і одну тисячу гривень.

"За загальними нормами, оплата послуг здійснюється не пізніше останнього дня місяця, що настає за розрахунковим періодом, якщо інший порядок та строки не визначені договором. Жодного обмеження по сумі такого боргу не передбачено. Тож сказати, яка сума боргу стане критичною саме для певного домоволодіння, наперед неможливо", — пояснює правозахисниця.

Компанія YASNO не спростовує той аргумент, що в законодавстві не визначена мінімальна сума боргу, яка призводить до відключення комунальних послуг боржнику. Вони зауважують, що спочатку відключатимуть клієнтів, які накопичили значну суму боргу та не сплачували рахунки протягом тривалого часу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні