Стало відомо, яке українське місто хочуть захопити росіяни до березня

0
Стало відомо, яке українське місто хочуть захопити росіяни до березня
Росія зібрала навпроти Куп'янська велику кількість озброєння та окупантів, аби піти у наступ та знову спробувати захопити місто до березня 2024 року.

Про це пише Forbes, передає ТСН.

«РФ планує до березня 2024 року повністю захопити Донецьку та Луганську області та частину Харківської області до річки Оскіл», – цитує видання заяву Українського центру оборонних стратегій.

За даними західного видання, на Куп'янському напрямку Росія сконцентрувала близько 500 танків, більше 600 бойових машин та близько 40 тисяч солдатів.

Видання пояснює, що саме у березні 2024 року «Росія «проголосує» за президента на всенародних виборах». Утім, журналісти наголошують, що «насправді Володимир Путін є єдиним реальним кандидатом, який зберігатиме свій жорстокий диктаторський контроль над Росією та російською агресивною війною в Україні. А шматочок Харківщини був би подарунком Путіну на день виборів від російської армії в Україні».

У Харківській ОВА прокоментували ситуацію

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов нагадав, що наступ росіян на Куп’янському напрямку триває вже майже два роки, але ЗСУ не збираються відступати із відвойованої території.

Таким чином він відреагував на “сенсаційну” публікацію у Forbes про наміри російських окупантів захопити місто Куп’янськ та частину Харківської області до річки Оскіл до березня 2024 року.

“Армія РФ наступає на цьому напрямку із лютого 2022-го року. І з часу контрнаступу Збройних Сил України окупанти не полишали намірів знову відвоювати ці території, адже для них це логістично важливий напрям. Тому щодня ворог не припиняє завдавати ударів: КАби, ФАБи, артилерія, РСЗВ, дрони - РФ застосовує на Куп’янщині весь арсенал зброї”, - зауважив Олег Синєгубов.

Начальник Харківської ОВА також наголосив, що вже понад півроку на всіх ділянках фронту точаться важкі бої, а росіяни ведуть штурмові дії високої інтенсивності.

“Але ЗСУ весь цей час відбивають атаки ворога, ми постійно посилюємо обороноздатність всієї області. Збройні сили готові до будь-яких подальших сценаріїв, дій противника та швидкого реагування на результати розвідки. Нам є що протиставити ворогу!” - запевнив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні