У Польщі закликають НАТО збивати ракети над територією України

0
У Польщі закликають НАТО збивати ракети над територією України
Майже 70% поляків вважають, що Варшава НАТО має збивати російські ракети або дрони, які летять у бік Польщі ще над територією України.

Про це заявив Колишній командувач Сухопутних сил Польщі, ексзаступник міністра оборони країни, генерал Вальдемар Скшипчак в коментарі "Укрінформу".

На його думку, Альянс давно мав ухвалити рішення, щоб інциденти з порушенням російськими ракетами повітряного простору Польщі не мали місця.

"Північноатлантичний альянс має виділити зону відповідальності і поінформувати росіян про те, що кожна ракета, яка летітиме у бік кордону України з Польщею, буде збита", – заявив Скшипчак.

Генерал додав, що Польща має право на захист своєї території, враховуючи досвід з трьома ракетами, які раніше залетіли на територію Польщі.

"НАТО має нас (поляків – Ред.) захищати. Відтак, має бути відповідний ультиматум росіянам: ми захищатимемо себе, ніщо не влетить на територію Польщі та інших країн Альянсу. Відтак, вважайте, куди ви запускаєте ракети: все, що з’явиться поблизу, збиватиметься", – сказав він.

За його словами, зона ураження російських ракет над територією України має визначатися не за областями, а враховуючи технічні можливості систем виявлення і збиття ракет. НАТО має це узгодити з Україною, адже Київ також зацікавлений у такого роду захисті, додав польський генерал.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні