Кого з українців можуть мобілізувати з 1 лютого

1
Кого з українців можуть мобілізувати з 1 лютого
Воєнний стан і загальну мобілізацію в Україні продовжили до 14 лютого 2024 року. Чоловіки від 18 до 60 років вважаються військовозобов'язаними, мають перебувати на військовому обліку та будь-кого з них можуть мобілізувати. Мобілізацію жінок в Україні не проводять, а деякі категорії мають бути на військовому обліку.

Про це розповів начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, пише NV.

Мобілізацію проводять територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Керівники ТЦК уповноважують осіб, передбачених законодавством, проводити оповіщення серед чоловіків. Оповіщення проводиться через вручення повістки, яку не можна оскаржити в суді, чи відмовитися від неї.

Підполковник Володимир Фітьо пояснив, що громадяни України, які отримали повістки і добровільно за ними прийшли, звіряють дані, перевіряють наявність відстрочки та придатність до служби на ВЛК.

«Військовозобов'язані громадяни після отримання повістки, якщо вони з’явилися в ТЦК особисто, проходять медичний огляд та оновлюють свої військово-облікові дані. Якщо в них немає причин, передбачених законодавством для отримання відстрочки від мобілізації, їх скеровують у навчальний центр, де проходять навчання від одного місяця і, відповідно, вже потім скеровуються до своїх військових частин», ― пояснив він.

Уповноважені працівники ТЦК, керівники на роботі, домовласники та керівники ОСББ, представники органів місцевого самоуправління можуть вручати повістки про уточнення даних, проходження ВЛК. Хто не має права на відстрочку і визнаний придатним до служби може отримати мобілізаційне розпорядження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А 95кагал і далі стрибатиме по сцені?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні