Кому з українців навесні можуть перестати виплачувати пенсію

0
Кому з українців навесні можуть перестати виплачувати пенсію
Про ідентифікацію пенсіонерів говорять все частіше. Все тому, що особи похилого віку, які отримати статус ВПО до 24 лютого 2022 року, можуть залишитися без виплат навесні. Для того, щоб цього не трапилося, варто обрати один зі способів для підтвердження особи.

Про це пише 24 канал.

Кому можуть не виплачувати пенсію навесні
Відомо, що пенсіонери зі статусом внутрішньо переміщених осіб, які отримали до повномасштабного вторгнення, а саме 24 лютого 2022 року, повинні обов'язково пройти ідентифікацію особи у 2024 році.

Спочатку термін проходження ідентифікації мав тривати з 1 липня до кінця 2023 року. Але в уряді продовжили термін до 31 березня 2024 року.

Пройти ідентифікацію можна:
- у відділенні Пенсійного фонду чи Ощадбанку;
- через вебпортал Пенсійного фонду – у режимі відеоконференцзв'язку;
- за кордоном – у закордонній дипломатичній установі України, де потрібно отримати документ, який посвідчує, що фізична особа є живою.

Етапи запису на ідентифікацію через вебпортал ПФУ
Для того, щоб пройти ідентифікацію у режимі відеозв'язку через вебпортал варто виконати такі кроки:

1. Зайдіть на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду. У верхній частині екрана потрібно обрати вкладку "Ідентифікація у режимі відеоконференцзв'язку" та натиснути на неї.

2. Форму, яка з’явиться на екрані, потрібно заповнити. Йдеться про поля, що позначені зірочкою: особисті дані; дані документу, що посвідчує особу; адресу електронної пошти та номер телефону; спосіб проведення відеоідентифікації через один із запропонованих додатків (Google Meet, Signal, Skype, Telegram, Viber, WhatsApp, Zoom); за необхідності, вкажіть вид послуги, яку необхідно забезпечити під час відеоідентифікації (перекладач жестової мови, фізичний супровід персонального асистента або помічника тощо), дайте згоду на передачу даних та натисніть "Подати заяву".

3. Після подачі заяви з пенсіонером зв’яжеться уповноважений працівник органу ПФУ для узгодження часу та способу проведення відеоідентифікації.

4. Сама відеоідентифікація здійснюється протягом 30 календарних днів. Втім, не раніше 10 робочих днів з дати подання заяви.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні