6 лютого - Вукол Телятник: що треба зробити, щоб знайти другу половинку

0
6 лютого - Вукол Телятник: що треба зробити, щоб знайти другу половинку
6 лютого за новим церковним календарем православні згадують преподобного Вукола, єпископа Смирнського. У народі - Вукол Телятник.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 6 лютого
- випав туман - погода зміниться;
- хуртовина почалася - до швидкої весни;
- птахи літають низько - чекай похолодання;
- холодний день видався - березень буде теплим;
- випав сніг - літо буде холодним.

У народному календарі 6 лютого - свято Вукол Телятник, день прозвали так тому, що в цей час зазвичай розпочиналося весняне отелення корів. Наші предки вірили, що святий Вукол оберігає новонароджених телят від хвороб і всього поганого.

Що не можна робити 6 лютого
- сваритися, особливо з рідними та близькими, підвищувати на них голос;
- відмовляти в допомозі;
- лінуватися.

За народними прикметами цього дня не варто давати гроші в борг і дарувати свої речі - вважається, що так можна віддати достаток, краще позичити і подарувати в інший день. Не радять також ухвалювати важливі рішення й укладати угоди - можна потрапити в авантюру.

Що можна робити 6 лютого
Святому Вуколу моляться про міцне здоров'я для всієї родини і просять зцілити від хвороб. Також вважається, що святий допомагає знайти щастя в особистому житті - Вуколу потрібно помолитися тим, хто хоче знайти собі пару і обзавестися сім'єю.

У день Вукола Телятника також прийнято готувати вівсяну кашу. Цього дня коровам давали багато корму, а хлів обкурювали чебрецем - щоб телята народилися міцними, а корова давала багато молока.

6 лютого - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Олександр, Анатолій, Варсонофій, Василь, Вукол, Дмитро, Іван, Максим, Марія, Марфа, Христина, Юліан.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-17

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні