Стало відомо, чи будуть в ухилянтів забирати водійські права

0
Стало відомо, чи будуть в ухилянтів забирати водійські права
У проєкті про накладання обмежень на військовозобов'язаних, які будуть ухилятися від мобілізації, немає чітко прописаного механізму щодо позбавлення їх водійських прав.

Про це розповів адвокат, керівник Дніпровського офісу юридичної фірми "Ілляшев та Партнери" в коментарі Фокус.

Він зазначив, що у проєкті №10449 детально не прописано, як буде виконуватися рішення суду і яким чином буде накладатися обмеження на військовозобов'язаного.

"Зокрема, наразі ч.9 ст. 71 ЗУ "Про виконавче провадження" передбачено, що обмеження у праві керування транспортними засобами можливе лише на підставі постанови державного виконавця (а не на підставі рішення суду) у разі наявності у боржника заборгованості зі сплати аліментів. При цьому в проєкті не пропонується внесення змін до ЗУ "Про виконавче провадження" в частині розширення підстав для обмеження особи в праві керування транспортним засобом", - пояснив він.

Таким чином, за словами адвоката, виникає ситуація, коли юридично неможливо позбавити громадянина права керувати автомобілем.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні