Експерти назвали небезпечні дати лютого, у які рф може атакувати Україну

0
Експерти назвали небезпечні дати лютого, у які рф може атакувати Україну
Росіяни можуть готувати ще більш потужнішу ракетну атаку найближчим часом, все частіше використовують боєкомплект з Північної Кореї та загалом мають запас для атак.

Про це в коментарі для ТСН розповіли одразу декілька експертів.

"Наприкінці минулого, на початку цього року між обстрілами проходило буквально декілька днів. Тобто йшлось не про тижні, а про дні",- каже колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов.

Та додає: "Ворог задіює ракетну компоненту, як тільки накопичує відповідні ресурси та має відповідну розвідувальну інформацію".

За словами Селезньова, сьогоднішні ракети поцілювали по конкретних військових об’єтах, об’єктах оборонно-промислового комплексу, а також проти об’єктів критичної енергоінфраструктури.

"Те, що 2/3 ракет ми знищили – це чудово", – каже Селезньов.

До цього експерт додає, що вже є підтверджена інформація, що три з п’яти ракет, які поцілили по Харкову – північно-корейського виробництва:

"Дедалі частіше росіяни починають використовувати ракети з Північної Кореї".

Крім цього, Селезньов зауважує, що наразі з’являється інформація про те, що уламки однієї з ракет, яка поцілила по Києву, відносяться чи до "Циркону" (гіперзвукова ракета), чи до Х-69.

"Остання – одна з найновіших розробок російського оборонно-промислового комплексу. Тобто ворог адаптується, створює нові зразки ракетного озброєння, щоб долати нашу систему ППО. Намагається створити потужніші ракети. Це виклик, на який варто звертати увагу", – каже Селезньов.

До цього експерт додає, що через це варто уважніше ставитись до сигналів повітряної тривоги та не нехтувати можливістю перебування в укриттях.

"З добрих новин є те, що речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив про те, що наша армія набуває більших спроможностей в рамках використання засобів радіоелектронної боротьби", – каже Владислав Селезньов.

Чи може повторитись обстріл через 2 тижні?
"Я думаю, що може повторитись раніше. Як тільки ворог буде знати про важливі цілі і буде мати відповідний ресурс, то здійснить атаку", – каже Селезньов

Чому така кількість ракет?
На це питання експерт відповів так: "Ворог намагається максимально перевантажити наші системи ППО. Зверніть увагу, що був використаний різний тип ракет. Були "Калібри", Х-101/Х-555/Х-55, "Іскандери", С-300. Ворог використовує все, що має в наявності, щоб досягти максимального тиску на наші системи ППО".

Своєю чергою, військовий експерт Роман Світан в коментарі для ТСН.ua розповів, що більш масовану атаку слід очікувати, ймовірно, наприкінці лютого.

"Серйозна потужна операція готується близько місяця-півтора. Коли декілька хвиль, коли 100-150 літальних апаратів", – каже Світан.

За його словами така атака, яка була 7 лютого – готується близько двох тижнів.

"Це каже про те, що росіяни увійшли в якийсь комфортний для себе режим. Те, що вдарили 7 лютого – це каже про те, що вибрали атаку під приїзд Борреля. Треба було полякати політиків. І напередодні поїздки Путіна до Стамбула посварити Ердогана з європейськими політиками", – каже Світан.

За його словами, завдяки такій операції Путін може підігріти проблеми.

"Атаку з використанням сотні і більше ракет росіяни можуть готувати на 23-24 лютого", – припускає Світан.

А військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко припускає, що за останні два тижні росіяни могли виготовити до 30 ракет Х-101/Х-555, які зокрема випустили по Україні.

"До цього удару у них був запас цих ракет. Чому розтягнули? З’являється інформація, що одна з ракет була не типового типу. Є інформація про ракету "Циркон". Можливо, транспортування, розміщення – з цим могла бути пов’язана пауза. Це виключно припущення", – каже експерт.

На думку Коваленка, наступний обстріл можливий навіть завтра.

"У них є потенціал. Але росіяни повинні зробити дорозвідку. Після цього можуть здійснити удар. Але це непередбачувано", – резюмував Олександр Коваленко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні