Кого не можна брати за дружку на весілля

0
Кого не можна брати за дружку на весілля
Весілля – це одна з найважливіших подій у житті людини. Існує безліч прикмет та заборон, пов'язаних з цим днем, адже люди прагнуть зробити все можливе, щоб майбутнє сімейне життя було щасливим та безхмарним. Серед цих прикмет є й ті, що стосуються вибору дружок.

Про це пише OBOZ.UA.

Вважається, що у разі неправильного вибору, дружка може принести невдачу молодій парі.

Праця дружки не завжди помітна, але вона відіграє важливу роль у весіллі та має чимало важливих обов’язків. Наприклад, вона має допомагати в організації дівич-вечора, вибирати сукню разом з нареченою, стежити, щоб наречений не побачив свою вбрану кохану до викупу та багато іншого. Тому вибір дружки – це неймовірно відповідальна справа. Навіть якщо ви не забобонна людина, краще не випробовувати долю в такий відповідальний день та дотримуватися певних правил та заборон.

Сімейний стан

Згідно з народними прикметами, в дружки треба обирати незаміжню, бажано ще й самотню жінку.

Дружкою та дружбою не варто кликати людей, що перебувають у стосунках. Чоловік і дружина, які будуть свідками на весіллі, віддадуть своє щастя новим молодятам та стануть нещасними.

В жодному разі не можна брати в дружки жінку, яка залишилася вдовою. Вважається, що вона може принести в життя нареченої нещастя і невдачі.

Також не рекомендується обирати розлучену подругу, адже її негативний досвід може негативно вплинути на майбутнє сімейне життя нареченої.

Родинні зв'язки

Не треба брати в дружки дівчину, з якою наречена перебуває в родинних відносинах. Це не має бути ані рідна сестра, ані двоюрідна, ані троюрідна. Дружка повинна бути незалежною особою, яка може підтримати наречену і допомогти їй у цей важливий день.

Крім того, за старовинними прикметами, сестра, яка йде попереду нареченої, може "перекрити" їй шлях до щасливого заміжжя.

Вік

Дружка має бути хоча б на один день молодшою за наречену. Це пов'язано з тим, що вона символізує юність, красу і чистоту. Якщо дівчина буде старша, то це може скоротити тривалість шлюбу молодят.

Колір сукні

Дружка не повинна бути одягнена в чорне або біле. Чорний колір символізує траур, а білий – колір нареченої. Гарним вибором буде золотистий, рожевий або зелений колір.

Дружка та дружба мають прикріпити булавки до весільного одягу молодих. Зробити це треба одразу після виходу з дому безпосередньо перед весіллям. Вважається, що це принесе подружжю удачу і успіх та допоможе вберегти молоду сім'ю від вроки і негативної енергетики.

Після церемонії дружка має забрати рушники і келихи з собою, бо з їхньою допомогою можна навести порчу чи пристріти молодих.

Крім цього, у дружка має пам’ятати ще декілька речей:

Замість "гірко" треба кричати "солодко";

Дружка має взяти з собою білу нитку, щоб нанизати на них кільця, якщо ті впадуть на землю;

Зрештою, вона має слідкувати, щоб молодятам не переходили дорогу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні