Аналітик розповів, що буде намагатися зробити рф в Укоаїні до кінця березня

0
Аналітик розповів, що буде намагатися зробити рф в Укоаїні до кінця березня
Росіяни намагатимуться проривати українську оборону по різних напрямках до кінця березня, вважає голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан.

Про це він сказав в ефірі телемарафону єдиних новин, пише УНІАН.

За його словами, протидіяти окупантам Україна зможе будуючи укріпрайони на кшталт Авдіївки, об які будуть розбиватися багатотисячні сили противника.

"Обороняючи Авдіївку ми виконали головне завдання - це сточування великого 40-тисячного угрупування ворожих сил. Отже треба будувати саме такі оборонні рубежі як Авдіївка і таким чином намагатися завдати максимального ураження силам, засобам противника. Звичайно для цього потрібно великі інженерні проекти, будівництво суттєвих укріплень, фактично укріплених районів на кшталт Авдіївки, об які будуть розбиватися сили противника. Нам доведеться витримувати от саме такий натиск і вибудовувати таку оборону, вчасно здійснювати ротацію", - сказав Кузан.

Він зазначив, що українцям не треба впадати в паніку через таку активність ворога, бо військове керівництво країни готується до цього.

"Це очікуваний період, він буде тривати до кінця березня, коли росіяни намагатимуться протиснути нашу оборону. Але найголовніше - в цій наступальній хвилі противника завдати йому максимальних втрат, що й здійснюють наші сили оборони", - сказав Кузан.

Він також заявив, що успішний для росіян штурм Авдіївки стався виключно через брак боєприпасів у ЗСУ.

"До того часу, поки ми ще мали запаси, ми утримували місто. Нагадаю, станом на минулий рік Авдіївка знаходилась в цьому півоточенні, тобто вона постійно перебувала під загрозою (захоплення). Але поки в нас були артилерійські боєприпаси ми могли вчасно уражати скупчення сил десь приблизно рівня батальйону – це кілька сотень одиниць і буквально кілька десятків техніки. І це робили ми досить успішно. Щойно ми відчули снарядний голод, ми втратили Авдіївку, тому що росіянам банально вдалося накопичитись", - пояснив Кузан.

За його словами, "математика війни" дуже проста і чітка: або воює снаряд – на яку дальність він розрахований, на тій можна тримати ворога, або воює піхотинець і тут уже відсіч дається в ближньому бою. "Іншого виходу немає. Наше командування знає про це, тому готується в умовах критичного браку снарядів до оборони фактично по всій протяжності східного фронту і, звичайно, на півдні - в районі Роботиного, Херсонський напрям, Кринки. Тобто це будуть такі основні точки прикладання зусиль в найближчі півтора місяця", - сказав аналітик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні