Українським водіям хочуть збільшити штрафи

0
Українським водіям хочуть збільшити штрафи
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає посилення відповідальності за порушення деяких правил дорожнього руху та зміну підходу до фіксації перевищення швидкості.

Про це пише Styler із посиланням на законопроект №11029.

Що треба знати про новий законопроект
Депутати пропонують посилити відповідальність водіям у сфері безпеки дорожнього руху. Зокрема, стягувати штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700 грн) за використання шин, які не відповідають сезону.

У разі повторного порушення сума штрафу становитиме від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів (3 400 - 8 500 грн) з позбавленням права керування авто від 3 до 6 місяців.

Також новий законопроект передбачає, що перевищення середньої швидкості руху почнуть визначати шляхом поділу подоланої автомобілем відстані на час, який був витрачений ним на проїзд певної ділянки дороги. Середньою швидкістю руху вважається швидкість, яка була визначена приладами контролю з функціями фото- та відеофіксації.

Наголосимо, що даний законопроект тільки подали у Верховну Раду. Щоб він набув чинності, він має пройти два читання і отримати підпис президента. Також його можуть відправити на доопрацювання.

У якому випадку можна отримати штраф за номерний знак
Правоохоронці закликали водіїв звертати увагу на стан номерних знаків своїх авто, адже в деяких випадках нехтування цим може призвести до штрафу.

"Закритий, забруднений, не освітлений чи відсутній номерний знак на автомобілі - це порушення ПДР", - кажуть правоохоронці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні